Hlavní obsah

Tenista Tomic angažoval během otcova trestu nového trenéra

Australský tenista Bernard Tomic angažoval na dobu, než jeho otci vyprší trest za napadení hráče, nového kouče. Pod vedením Chorvata Velimira Zovka si dal za cíl pro novou sezónu probojovat se do nejlepší dvacítky světového žebříčku. Jednadvacetiletý hráč je aktuálně 51. hráčem světa.

Foto: Dubreuil Corinne, ČTK/AP

Australský tenista Bernard Tomic.

Článek

Tomicův otec a kouč John má zakázanou činnost do května za to, že letos na jaře před turnajem v Madridu napadl tréninkového partnera svého syna a zlomil mu nos. Vězení se u soudu díky čistému trestnímu rejstříku a vzhledem k výši trestu vyhnul. Na turnaje však se synem jezdit nesmí.

Zovko připravoval chorvatský olympijský tým a trénoval mladé ruské hráčky startující na okruhu ITF. Nad Tomicovou přípravou budou dohlížet oba i s otcem. "(Zovko) se mnou stráví více hodin, ale samozřejmě táta mě zná nejlíp. Je to Chorvat, ale mluví mým jazykem. Budu mít dva trenéry, uvidíme, jak to bude fungovat," řekl Tomic listu Sydney Morning Herald.

Sezónu australská jednička zahájí na domácím Hopmanově poháru v Perthu, kde budou startovat i Petra Kvitová s Radkem Štěpánkem. Pak bude Tomic obhajovat jediný titul v kariéře na turnaji v Sydney.

Reklama

Související témata: