Hlavní obsah

Li Na porazíš! Slovenská média věří tenistce Cibulkové i ve finále Australian Open

Bratislava

Slováci mají novou národní hrdinku. Tenistka Dominika Cibulková senzačním postupem do finále Australian Open zaplnila titulní stránky novin i internetových portálů a celé Slovensko věří, že svou jízdu na prvním grandslamu letošní sezóny zopakuje i v závěrečném duelu v sobotu s Číňankou Li Na.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Radost Slovenky Dominky Cibulkové z postupu do finále Australian Open.

Článek

Rodačka z Bratislavy postoupila na grandslamovém turnaji do finále poprvé v kariéře.

"Každý dobrý tenista zažije ideální turnaj. Cibulková měla výborných vícero, ale v Austrálii jí přesně všechno zapadlo," napsal na svém webu list Sme, podle kterého za zlepšením výsledků tenistky stojí trenér Matej Lipták.

"S Cibulkovou neprožil nejlepší sezónu 2013, vždyť na grandslamech vyhrála jen čtyři zápasy. Příčiny lze hledat v tvrdé přípravě na zlepšení herního projevu, kvůli které obětovali minulý rok," dodal deník.

Bývalý český tenista a trenér Jan Kukal pro čtvrteční vydání Sme přirovnal Cibulkou k smršti. "Je obdivuhodné, jak se dokázala zvednout po neúspěšné minulé sezóně, ve které očividně pracovala na zlepšení úderů," řekl. Server sportky.topky.sk už z hráčky udělal novou národní hrdinku.

Cibulková si na Australian Open poradila kromě jiných se světovou trojkou Ruskou Marií Šarapovovou a v semifinále zdolala nasazenou pětku Polku Agnieszku Radwaňskou. Stala se tak první Slovenkou, která postoupila do finále grandslamového turnaje.

Můžu to zvládnout, věří si Cibulková

Portál hnonline.sk označil postup Cibulkové do finále za "slovenskou senzaci v Melbourne", díky které hráčka přepsala tenisovou historii Slovenska.

Sme soudí, že by mohla vyhrát i finále. "Šance má rovněž ve finále. Číňanka Li Na je silná, ale lze ji zdolat," uvedl list. Sama Cibulková si do finále věří, a to navzdory tomu, že se soupeřkou má nepříznivou bilanci vzájemných zápasů. "Nechci to zakřiknout, ale myslím si, že bych to mohla zvládnout," řekla Slovenskému rozhlasu Cibulková, jež v minulosti byla spíše ve stínu své krajanky Daniely Hantuchové.

Semifinálové utkání Cibulkové na Australian Open mimořádně zařadila do svého vysílání veřejnoprávní slovenská televize, která odvysílá také finále ženské dvouhry.

Reklama

Související témata: