Hlavní obsah

Tady jsi, ty kluku! vrhl se Štěpánek k salátové míse a zkontroloval si štítky

Ostrava

Nějakou dobu se neviděli, a tak to bylo příjemné setkání. „Tady jsi, ty kluku!" vrhl se Radek Štěpánek k Davis Cupu, na jehož podstavci o víkendu čerstvě přibyl štítek se jmény českých vítězů z roku 2013. Obhájci trofeje začnou novou sezónu od pátku do neděle proti tenistům Nizozemska.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva nehrající kapitán Jaroslav Navrátil a tenisté Lukáš Rosol a Radek Štěpánek s originálem salátové mísy v hale ostravského nádraží.

Článek

Do ostravského dějiště dorazila v neděli jen půlka týmu. Semifinalista z Melbourne Tomáš Berdych a Jiří Veselý se připojí až během dneška, odpoledne už by měli trénovat v ČEZ Areně. „Od Berdychových výkonů se chceme odpíchnout. Nemyslím si, že hrajeme s lehkým soupeřem," tvrdil kapitán Jaroslav Navrátil.

Bude to patrně na nějakou dobu naposledy, kdy budou mít čeští fanoušci možnost vidět nejlepšího českého tenistu v daviscupové sestavě. „Když vidíme soupisky pro Davis Cup, kde jsou z první desítky jen dva hráči, nemůžeme se divit, že by si Tomáš chtěl taky odpočinout. Pro český tenis toho udělal za posledních jedenáct let hodně. O to je cennější, že můžeme proti Nizozemsku nastoupit s ním," řekl kapitán.

„Vím, kolik energie a síly to stojí. Tomovi se nedivím. Jestli cítí, že si bude potřebovat odpočinout, tak mu nikdo nemůže říct ani půl slova," prohlásil Štěpánek, jenž si pečlivě studoval, zda jména loňských šampiónů na poháru sedí. „Je to v pořádku, překontroloval jsem to," usmíval se pětatřicetiletý veterán. „V roce 2007 jsme si vytkli nějaký cíl. Kdo by řekl, že ho splníme hned dvakrát," zamyslel se.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík