Hlavní obsah

Nadalovo zranění z Melbourne vyřeší několikadenní klid

Madrid

Zranění Rafaela Nadala z finále Australian Open by nemělo být vážné a vše vyřeší několikadenní klid. Uvedl to strýc a trenér španělského tenisty v jedné osobě Toni Nadal v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Cadena Ser.

Foto: Jason Reed, Reuters

Smutný Rafael Nadal po finále Australian Open.

Článek

První hráč světového žebříčku měl ve finále úvodního grandslamového turnaje sezóny proti Stanislasu Wawrinkovi problémy se zády a v úvodu druhého setu si vyžádal ošetření v šatně. Po něm se vrátil na kurty a zápas dohrál, především na podání byl ale hodně limitován a švýcarskému soupeři nedokázal vzdorovat. Wawrinka získal premiérový grandslamový titul v kariéře po setech 6:3, 6:2, 3:6 a 6:3.

"Lékař říkal, že jsou to jen ztuhlé svaly a pár dní klidu by mělo stačit," řekl Toni Nadal. "Během týdne před zápasem cítil píchání v zádech, ale jen trochu, to vás normálně nijak neomezuje. V druhé hře druhého setu se to ale skříplo," popsal problémy svého svěřence.

Podle Toniho Nadala se nyní jeho synovec vrátí na rodnou Mallorku, kde se bude zotavovat. Poté zamíří na turnaj do Buenos Aires, který začne 10. února.

Reklama