Hlavní obsah

Tenista Štěpánek dostal daviscupovou cenu za oddanost

Ostrava

Tenista Radek Štěpánek dnes dostal Cenu za oddanost Davisovu poháru. Dvojnásobný vítěz "salátové mísy" z let 2012 a 2013 převzal ocenění před čtyřhrou 1. kola soutěže proti Nizozemsku v Ostravě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radek Štěpánek převzal Cenu za oddanost Davisovu poháru. Vlevo je prezident Tennis Europe Jacques Dupré, vpravo majitel společnosti Česká sportovní Miroslav Černošek.

Článek

Pětatřicetiletý Štěpánek hraje Davisův pohár od roku 2003, odehrál dohromady 46 zápasů ve dvouhře a čtyřhře s celkovou bilancí 30:16. Po návratu do týmu v roce 2007 je s Tomášem Berdychem strůjcem českých úspěchů. Předloni proti Španělsku i loni proti Srbsku získal Štěpánek ve finále rozhodující třetí bod.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Při finále v roce 2012 dostali v Praze stejnou cenu Berdych a členové vítězného týmu z roku 1980 Jan Kodeš a Tomáš Šmíd. Cena za oddanost je určena hráčům s účastí v minimálně 20 utkáních nebo s alespoň 50 odehranými zápasy a patří i Jiřímu Javorskému a Janu Koželuhovi. Štěpánek je v daviscupovém výběru podvaadvacáté.

Nejvyšší daviscupové ocenění - Cenu za výjimečnost - má z českých tenistů od roku 2012 pouze Ivan Lendl, Jana Novotná ji dostala za Fed Cup.

Reklama