Hlavní obsah

Makarovová - Plíšková 6:3, 7:6Karolína Plíšková na svůj druhý titul nedosáhla. Peschkeová ovládla potřetí čtyřhru v Paříži

Pattaya
Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková v Pattaye nezvládla finále a přišla tak o možnost získat svůj druhý titul na okruhu WTA. V rozhodujícím souboji podlehla čtvrté nasazené hráčce turnaje Jekatěrině Makarovové z Ruska 3:6 a 6:7 (7:9). Více se dařilo v Paříži Květě Peschkeové, která získala svůj první letošní deblový titul.

Foto: Aijaz Rahi, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková.

Článek

Plíšková papírově silnější soupeřce Makarovové dlouho srdnatě vzdorovala. V úvodu byl jejich souboj rovnocenný. Za stavu 3:4 ale Češka přišla o své podání, načež ruská tenistka díky čisté hře první sadu ovládla.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

V druhém setu byla hra Plíškové o poznání vyrovnanější. Sada se tak protáhla až do tie breaku. Tam měla 66. hráčka světa na raketě setbol, dopustila se ale dvojchyby. Pětadvacetiletá Makarovová se nabídnuté šance nezalekla a dvěma přesnými míčky tie break dotáhla do vítězného konce.

Plíšková v důležitých momentech duelu chybovala a nevyužila ani jeden z pěti brejkbolů. Tím pádem se ze svého druhého turnajového triumfu raduje Makarovová, která předtím zvítězila jen v roce 2010 na trávě v Eastbourne.

Jednadvacetiletá česká tenistka navzdory finálové porážce prožila jeden z nejlepších týdnů na WTA Tour. Úspěšnější než nyní v Thajsku byla pouze loni v sousední Malajsii, v jejíž metropoli Kuala Lumpur získala svůj první titul.

Peschkeová ovládla potřetí čtyřhru v Paříži

Zkušená Květa Peschkeová získala na turnaji v Paříži první letošní deblový titul. S Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou ve finále zdolaly maďarsko-francouzský pár Timea Babosová, Kristina Mladenovicová 6:7, 6:4, 10:5.

Dvouhru ovládla Ruska Anastasia Pavljučenkovová, která získala svůj šestý a nejcennější titul v kariéře. Třetí nasazenou Saru Erraniovou z Itálie porazila 3:6, 6:2, 6:3 a připsala si první triumf na turnaji kategorie Premier.

Pro Peschkeovou to bylo 26. vítězství ve čtyřhře na turnaji WTA. V Paříži se někdejší jednička deblového žebříčku radovala potřetí. V roce 2005 vyhrála ve francouzské metropoli s Ivetou Benešovou, o rok později navázala triumfem s domácí Émilií Loitovou. S Grönefeldovou získala osmatřicetiletá česká tenistka osmý titul a první od vítězství v Cincinnati loni v srpnu.

Dvaadvacetiletá Pavljučenkovová korunovala celkovým vítězstvím skvělý týden, během nějž porazila čtyři nasazené hráčky. V Paříži překvapila výhrami nad sedmičkou Carlou Suárezovou, čtyřkou Angelique Kerberovou a především v semifinále nad jedničkou Marií Šarapovovou.

S turnajovou trojkou Erraniovou přitom Pavljučenkovová směřovala k porážce, neboť po sedmi ztracených gamech v řadě prohrávala 3:6 a 0:2. Následně však předvedla sérii sedmi vyhraných her ona, srovnala na 1:1 a v osmém gamu třetí sady získala vítězným returnem z bekhendu rozhodující brejk na 5:3.

Vítězka Australian Open ve čtyřhře Erraniová tak nedosáhla na pařížský titul ani na druhý pokus, ve finále Open GDF Suez prohrála druhý rok po sobě.

Tenisový turnaj žen v Pattaye (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Makarovová (4-Rus.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:3, 7:6 (9:7).
Čtyřhra - finále:
Pcheng Šuaj, Čang Šuaj (4-Čína) - Kudrjavcevová, Rodionovová (3-Rus./Austr.) 3:6, 7:6 (7:5), 10:6.
Tenisový turnaj žen v Paříži (tvrdý povrch, dotace 710.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Pavljučenkovová (Rus.) - Erraniová (3-It.) 3:6, 6:2, 6:3
Čtyřhra - finále:
Grönefeldová, Peschkeová (3-Něm./ČR) - Babosová, Mladenovicová (4-Maď./Fr.) 6:7 (7:9), 6:4, 10:5.

Reklama

Související témata: