Hlavní obsah

Výzva pro Čechy: Federer dál útočí na Davis Cup! Bude hrát i čtvrtfinále proti Kazachstánu

Bern

Dlouhé roky byl pro fenomenálního tenistu Rogera Federera Davisův pohár na vedlejší koleji, ale zdá se, že ho letos týmová soutěž znovu začala zajímat a bavit. Po výhře nad loňskými finalisty ze Srbska v úvodním kole, si chce zahrát i další zápas, kterým je čtvrtfinále proti Kazachstánu.

Foto: Stringer, Reuters

Švýcar Roger Federer zdraví fanoušky po výhře nad Ilijou Bozoljacem ze Srbska.

Článek

Rodák z Basileje vytvořil spolu s čerstvým šampiónem z Australian Open Stanislasem Wawrinkou hvězdný tým, který švýcarský tisk překřtil na „tým Fedrinka". A zřejmě mu ani nevadí, že právě Wawrinka ho po triumfu v Melbourne sesadil z pozice švýcarské jedničky.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Srby oslabené o Novaka Djokoviče, Janka Tipsareviče a Viktora Troického vyřídili Švýcaři v Bělehradě už po sobotní čtyřhře a experti o nich mluví jako o žhavých kandidátech na zisk salátové mísy, kterou mají druhý rok v držení čeští tenisté.

Federerovi trofej z Davis Cupu jako jedna z mála v bohaté sbírce chybí, a dost možná proto se rozhodl v týmu kapitána Severina Lüthiho vydržet minimálně i pro čtvrtfinálový duel Světové skupiny, v němž nastoupí po dlouhých deseti letech.

„V dubnu se připojím ke svým přátelům, kapitánovi Sevemu a STANovi, proti KazachSTÁNu," potvrdil dvaatřicetiletý vítěz sedmnácti grandslamových titulů na svém twitterovém účtu.

S českými obhájci trofeje, kteří se utkají ve čtvrtfinále s Japonskem, se mohou Švýcaři případně utkat až ve finále.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori