Hlavní obsah

ITF nás víceméně tlačí, abychom Fed Cup nehrály, zlobí se Šafářová po španělské frašce

Hodně rozmrzelá odletěla tenistka Lucie Šafářová ze Španělska. Po třídenním martyriu v chladu a dešti Češky v Seville vyhrály 1. kolo Fed Cupu, ale hodně se zlobily na Mezinárodní tenisovou federaci (ITF), která v únoru povolila v Evropě hrát v malém klubu a především pod širým nebem.

Foto: Caro Raul, ČTK

Lucie Šafářová ve Španělsku během fedcupového duelu s domácí reprezentací.

Článek

"ITF nás víceméně tlačí, abychom Fed Cup nehrály, když se k nám takhle chovají," řekla osmadvacátá hráčka Šafářová Radiožurnálu v pondělí v Seville.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Ve Španělsku bylo od příletu tenistek chladno, trénovalo se v pouhých deseti stupních Celsia. Navíc často tréninky přerušoval déšť, který byl o víkendu tak vydatný, že se za dva dny odehrál jen jeden celý zápas. Proto se dohrávalo v pondělí.

"V takových podmínkách by se Fed Cup neměl odehrávat. Španělsko je dost velké, že by nebyl problém dát to do haly," řekla Šafářová, která v týdnu onemocněla a tři dny ležela v posteli, ale nakonec v pondělí vybojovala důležitý druhý český bod.

Fed Cup, nebo příprava na Dauhá?

Levou rukou hrající Šafářová s Klárou Zakopalovou řešily, jak naloží s odložením Fed Cupu na pondělí. Tento týden totiž startují na turnaji v Dauhá. "Je to jedna z pěti dvoumiliónových akcí v sezóně, je povinný a byly jsme postaveny před těžké rozhodnutí jestli hrát Fed Cup a nebýt připraveny na Dauhá, nebo odjet," uvedla.

"Jsem zklamaná, že nás vlastně ITF staví do situace Fed Cup nehrát. Přitom já reprezentuju ráda a hraju ráda za tým, ale tady jsem byla rozčarovaná," řekla Šafářová. "Spousta věcí se přitom vůbec nemusela stát, kdyby měli světla, mohly se dva singly odehrát v sobotu. A kdyby bylo teplo, nemusela jsem onemocnět."

Šafářová upozornila na fakt, že pro tenistky jsou důležitější turnaje než Fed Cup. "Ty nás živí, a když nebudeme hrát turnaj, nebudeme mít dobrý žebříček a nebudeme moct hrát Fed Cup," řekla.

Likvidační program

Ze Sevilly odletěla se Zakopalovou v pondělí odpoledne do Madridu, odtud letěly osm hodin do Dubaje. Dnes dopoledne přistály v Dauhá, kde je večer čekají zápasy 1. kola. "Tohle je pro nás likvidační," řekla Šafářová.

Fed Cup v poslední době nehraje moc předních hráček. Jen výjimečně nastupuje jednička Serena Williamsová za USA. Rusky loni nastoupily ve finále s "céčkovým" týmem a víceméně jen Italky a Češky hrají v silných sestavách.

Reklama