Hlavní obsah

Zakopalová - Muguruzaová 4:6, 7:5, 6:0Zakopalová po dlouhých devíti letech získala titul, Muguruzaové vrátila kanára

Aktualizováno

Česká tenistka Klára Zakopalová získala svůj třetí titul z turnaje WTA v kariéře. V brazilském Florianópolisu v sobotu zdolala česká reprezentantka Španělku Garbiňe Muguruzaovou ve třech setech 4:6, 7:5, 6:0, oplatila jí lednovou porážku z finále v australském Hobartu a poprvé od roku 2005 slaví turnajové prvenství.

Foto: Silvia Izquierdo, ČTK/AP

Česká tenistka Klára Zakopalová.

Článek

Česká hráčka proměnila v titul třetí letošní finálovou účast, před týdnem neuspěla v závěrečném duelu v Riu de Janeiro.

Zakopalová v semifinále vyřadila nasazenou jedničku Carlu Suárezovou ze Španělska a v sobotu si poradila také s její mladou krajankou. Dvacetiletá Muguruzaová v lednu v Hobartu uštědřila české fedcupové reprezentantce v druhém setu kanára, kterého jí Zakopalová nyní vrátila.

Své patnácté finále v kariéře ale dvaatřicetiletá rodačka z Prahy nezačala dobře, ztratila úvodní tři gamy a prohrála první set. Ve druhé sadě se dlouho trápila s podáním, které se jí nepovedlo udržet třikrát po sobě. Prohrávala 2:5, když konečně získala game při svém servisu a nastartovala velký obrat. Následně 32. tenistka světového žebříčku vybojovala proti 36. hráčce žebříčku WTA jedenáct gamů v řadě a mohla se radovat z titulu.

"Už v prvním setu jsem hrála dobře, ale ona ještě o trochu lépe. Ve druhém hrála úžasně, potom však začala chybovat a já byla trpělivější. Když jsem vyhrála druhý set, říkala jsem si, že teď se může stát cokoli," uvedla Zakopalová. "Sem tam jsem měla štěstí a mám velkou radost, že jsem to zvládla a mám třetí titul."

Turnaj elitního okruhu Zakopalová naposledy vyhrála v září 2005 ještě pod jménem Koukalová v Portoroži, ve stejné sezoně triumfovala také v Hertogenboschi. Od té doby neuspěla v šesti finálových zápasech za sebou. "Tohle vítězství je prostě neskutečné. Nemám slov. Rozhodně se chystám v letadle to oslavit," prohlásila.

Tenisový turnaj žen v Florianópolisu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Zakopalová (3-ČR) - Muguruzaová (2-Šp.) 4:6, 7:5, 6:0
Čtyřhra - finále:
Medinaová, Švedovová (3-Šp./Kaz.) - Schiavoneová, Solerová (It./Šp.) 7:6 (7:1), 2:6, 10:3

Reklama

Související témata: