Hlavní obsah

Tenistky budou hrát semifinále Fed Cupu s Itálií v Ostravě. I s Kvitovou

Praha

České tenistky nastoupí v semifinále Fed Cupu proti Itálii podle očekávání v Ostravě. Na rychlém povrchu ČEZ areny se zápas uskuteční 19. a 20. dubna a kapitán Petr Pála může počítat i s Petrou Kvitovou.

Foto: CADENAS CARO RAUL, ČTK

Klára Zakopalová ve fedcupovém utkání se Španělskem.

Článek

Tenistky v 1. kole porazily Španělsko v chladných a deštivých podmínkách 3:2. V Seville přitom hrály právě bez nemocné aktuální světové devítky Kvitové.

Hned po postupu do semifinále Kvitová ujistila Miroslava Černoška, šéfa České sportovní, která Fed Cup marketingově zajišťuje, že hrát chce. "Počítáme s tebou," napsal Černošek v textové zprávě Kvitové a hráčka odpověděla: "To si pište."

Kapitán Pála má již tradičně příjemnou starost a kvarteto pro zápas bude vybírat hned z několika kandidátek. Spolu s Kvitovou můžou hrát Lucie Šafářová, Klára Zakopalová, Karolína Plíšková, Petra Cetkovská, Barbora Záhlavová-Strýcová či Andrea Hlaváčková. "Každý trenér nebo kapitán musí při nominaci někoho opomenout a je lepší mít velký výběr než malý," řekl Pála, který se chystá na turnaj do Miami.

Semifinále Fed Cupu je letos v době velikonočních svátků. "Termín není vzhledem k Velikonocům nejšťastnější, proto jsou ceny nižší," řekl Černošek. Dvoudenní lístky budou stát 590 a 690 korun a předprodej začne 24. března. "Věřím, že Ostrava a lidi z okolí si do haly cestu najdou. Fanoušci tam jsou vždy výborní," dodal Pála.

Vydrží tradice postupu domácích?

Tenistky se s Italkami utkají již počtvrté za posledních pět let. Loni v Palermu prohrály, předloni Itálii doma porazily a v roce 2010 neuhrály v Římě ani bod. "Vždycky vyhrál domácí tým, tak doufám, že to bude pokračovat," přál si Pála.

Češky a Italky posledních pět let vládnou soutěži družstev. Tým okolo Kvitové vyhrál v letech 2011 a 2012, Italky triumfovaly v letech 2009, 2010 a loni.

Česká strana si rovněž u mezinárodní federace ITF stěžovala na podmínky v 1. kole ve Španělsku. V Seville se v únoru hrálo pod širým nebem na antuce a kvůli dešti a chladu se zápas protáhl do pondělí.

"Napsali jsme ostrou stížnost a kolik nás to stálo peněz navíc. Oficiálně prý sdělí stanovisko až po Roland Garros, tedy někdy v červnu," řekl Černošek, podle kterého vícenáklady přišly skoro na půl miliónu.

Reklama

Související témata: