Hlavní obsah

Veselý? To je vycházející tenisová hvězda. A ještě se zlepší, chválil Murray českého mladíka

Indian Wells

Svedli bezmála tříhodinový boj, slibně rozehraný zápas však český tenista Jiří Veselý nedotáhl do úspěšného konce a z kurtu odešel jako poražený. Neměl se ale za co stydět, poprvé v kariéře se dostal do 3. kola turnaje ATP, navíc série Masters v nabitě obsazeném a štědře honorovaném Indian Wells. Brita Andyho Murrayho pořádně prohnal a nebyl daleko od senzace. Světová šestka, kterou trénuje Ivan Lendl, měla pro Veselého jen slova chvály.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Český talent Jiří Veselý se raduje poté, co v Indian Wells vyhrál první set nad Britem Andym Murraym.

Článek
Fotogalerie

Wimbledonský vítěz se sice prokousal do osmifinále a po Lukáši Rosolovi vyřadil dalšího českého protivníka, ale přiznal, že zápas proti Veselému se mu příliš nevydařil.

„Nejdůležitější nakonec bylo, že jsem postoupil. Ale s hrou jsem nebyl ani zdaleka spokojený. Je mi jasné, že v příštím utkání se musím zlepšit," řekl Murray, který Veselému podlehl v prvním setu 6:7 (2:7 v tie breaku), následující dvě sady ale získal poměrem 6:4, přestože pokaždé ztratil první podání.

Brit však ocenil zarputilost dvacetiletého českého mladíka, který se až do poslední chvíle rval o naději a zároveň bojoval o senzaci.

Pokud bude makat, zlepší se

„Ten zápas hodně ovlivnila ztracená podání. Bylo jich skutečně moc (celkem čtrnáct - pozn. red.). Ale Veselý je talent - má výborný levácký servis, dobře využíval i úhly a rohy kurtu," smekl Murray poklonu 77. hráči světa a dodal: „Je mladý, ale pokud na sobě bude dál tvrdě makat, zlepší se."

Jiří Veselý si v Indian Wells vylepšil své osobní maximum. Mladý daviscupový reprezentant se poprvé v kariéře dostal do 3. kola turnaje ATP, navíc se poprvé utkal s hráčem světové desítky. Po pondělní těsné prohře zalitoval, že v kritických momentech utkání nezahrál lépe.

„Byl to pro mě speciální zápas, s kluky z nejlepší desítky totiž nemám skoro žádné zkušenosti. Teď zkusím přenést všechny klady a pozitiva do dalších duelů. Děkuji všem fanouškům za jejich podporu," uvedl Veselý.

Reklama