Hlavní obsah

Lendl končí v roli kouče Murrayho! Chce sám víc hrát

Miami/Praha

Mimořádně úspěšná spolupráce bývalé tenisové hvězdy Ivana Lendla v roli kouče s aktuální světovou šestkou Andym Murraym končí. Informaci sdělil skotský tenista na svém blogu s tím, že k rozhodnutí dospěli oba po vzájemné dohodě.

Foto: Petr Horník, Právo

Ivan Lendl už nebude trénovat Andyho Murrayho.

Článek

Spolupráce tak trvala pouhé dva roky, během nichž dosáhl Murray na mety, o které se dlouhé roky jen marně pokoušel. Pod Lendlovým vedením vybojoval mimo jiné první grandslamový titul na US Open a následně i ten vůbec nejprestižnější ve Wimbledonu, kde také získal zlatou olympijskou medaili.

„Zůstanu Ivanovi už navždy vděčný za tvrdou práci, kterou pro mě odvedl. Náš tým se jako celek díky němu hodně přiučil, z čehož budeme v budoucnu určitě těžit," uvedl šestadvacetiletý britský tenista.

Rozhodnutí přišlo krátce poté, co Murray vypadl ve čtvrtém kole na turnaji v Indian Wells po porážce s Milosem Raonicem. Rodáka z Dunblane přibrzdila v rozletu operace zad, po níž se jen obtížně dostává do bývalé pohody.

Právě po turnaji v Kalifornii, kde Lendl se svým svěřencem nebyl, měli oba znovu spojit síly před Murrayho obhajobou titulu v Miami. Na to už ale nedojde.

„Pracovat s Andym během posledních dvou let bylo pro mě fantastickou zkušeností. Je to prvotřídní kluk. Potom, co jsem mu pomohl dosáhnout na velké tituly, cítím, že je čas věnovat se zase trochu více vlastním projektům, včetně hraní po celém světě, které si opravdu užívám," vysvětloval Lendl.

„Vždy budu na Andyho straně. Přeji mu mnoho dalších úspěchů v nové fázi jeho kariéry," dodal osminásobný grandslamový vítěz.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori