Hlavní obsah

Williamsová - Li Na 7:5, 6:1Serena Williamsová porazila Li Na a obhájila titul v Miami

Miami
Aktualizováno

Americká tenistka Serena Williamsová získala svůj 59. titul na okruhu WTA. Světová jednička po sobotní výhře 7:5 a 6:1 nad druhou nasazenou Číňankou Li Na obhájila loňský titul a celkově si připsala už sedmý triumf v Miami.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Američanka Serena Williamsová (vpravo) vyhrála posedmé turnaj v Miami. Vlevo je poražená finalistka Li Na z Číny.

Článek

Favorizovaná hráčka se s rodačkou z Wu-chanu, s níž měla před finále pozitivní bilanci 10:1, trápila jen v první sadě. Po dvou ztrátách podání prohrávala už 2:5, pak ale zahájila stíhací jízdu. Za stavu 4:5 odvrátila setbol soupeřky a nakonec sama využila svůj třetí a sadu ovládla v poměru 7:5.

Američance prý na turnaji, který považuje za svůj domácí, krizová situace za stavu 2:5 paradoxně pomohla. "V té chvíli jsem cítila, že nemám co ztratit, takže jsem se dostala do pohody. A když se dostanu do pohody, daří se mi," uvedla Williamsová.

Po hodině a čtvrt dlouhém úvodním setu stačilo Williamsové na zisk toho druhého o půl hodiny méně. Vyhrála ho jasně 6:1 a znovu vylepšila svůj rekordní zápis v Miami, přičemž sedmým ziskem trofeje předčila i nejúspěšnějšího hráče mužské dvouhry krajana Andreho Agassiho.

Williamsová vyhrála posledních 15 zápasů proti hráčkám z elitní desítky světového pořadí a potvrdila svou dominanci. Přesto za dnešní triumf vděčí i divákům. "Upřímně, nakopli mě. Zvlášť, když jsem zaslechla některé křičet: 'Sereno, do toho!'," připustila Američanka.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 5,427.105 dolarů):
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Li Na (2-Čína) 7:5, 6:1.
Muži (dotace 5,649.405 dolarů):
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Cabal, Farah (Kol.) 7:6 (10:8), 6:4.

Reklama

Související témata: