Hlavní obsah

Djokovič - Nadal 6:3, 6:3Djokovič porazil Nadala a má čtvrtý titul z Miami, Hingisová triumfovala po sedmi letech

Miami
Aktualizováno

Novak Djokovič nečekaně hladce vyhrál souboj nejlepších dvou tenistů světa a ve finále turnaje Masters v Miami porazil jedničku žebříčku Rafaela Nadala dvakrát 6:3. Srbský hráč triumfoval na floridském turnaji počtvrté od roku 2007, podruhé přitom v rozhodujícím duelu porazil španělského rivala, který v Miami už počtvrté ztroskotal ve finále a na titul tam dosud čeká.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Martina Hingisová (vlevo) a Sabine Lisická po triumfu v Miami.

Článek

Druhý hráč světa Djokovič vyhrál druhý turnaj kategorie Masters za sebou, před dvěma týdny ve finále v Indian Wells zdolal Švýcara Rogera Federera. S Nadalem se utkal letos poprvé, celkem ale už počtyřicáté a slavil 18. vítězství.

Tentokrát soupeře vyřídil za 84 minut. K zisku prvního setu mu stačil brejk na 4:2, ve druhém Nadal ztratil servis v první a poslední hře. Djokovič si připsal celkově 43. titul v kariéře.

Bývalá jednička slavila první výhru od návratu

Bývalá ženská jednička Martina Hingisová ze Švýcarska v Miami získala první titul od loňského návratu k tenisu. Se svojí německou svěřenkyní Sabine Lisickou vyhrály čtyřhru, když ve finále porazily druhý nasazený ruský pár Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová 4:6, 6:4 a 10:5.

Třiatřicetiletá Hingisová získala první trofej od roku 2007, kdy vyhrála dvouhru v Tokiu a čtyřhru v Dauhá. Ve stejném roce byla ve Wimbledonu pozitivně testována na kokain, dostala dvouletý trest a podruhé po roce 2003 ukončila kariéru. Vloni se k hraní vrátila, zaměřila se na čtyřhru, ale se Slovenkou Danielou Hantuchovou vyhrály na pěti turnajích vždy maximálně jednou a celkem třikrát.

S Lisickou už letos neuspěly v Indian Wells, ale na druhé společné akci nenašly přemožitelky. S divokou kartou zahájily cestu k triumfu úspěchem proti šesté nasazené české dvojici Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová a před finále ztratily ze čtyř zápasů jediný set.

"Vzrušující. Ještě před dvěma týdny bych měla (na otázku o budoucnosti) zcela jinou odpověď, ale po tomto vítězství se to naprosto změnilo. Ráda bych pokračovala a ještě pár deblů si zahrála. Chceme si to užít," řekla Hingisová.

Hingisová získala celkem 38. deblový titul, Lisická třetí. Ve dvouhře je jejich bilance obdobná - Švýcarka má na kontě 43 trofejí včetně pěti grandslamových, Němka tři. V Miami už Hingisová vyhrála čtyřhru s Janou Novotnou v letech 1998 a 1999.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami:
Muži (dotace 5,649.405 dolarů):
Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 6:3, 6:3
Ženy (dotace 5,427.105 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Hingisová, Lisická (Švýc./Něm.) - Makarovová, Vesninová (2-Rus.) 4:6, 6:4, 10:5

Reklama

Související témata: