Hlavní obsah

Čepelová - Bencicová 6:4, 5:7, 7:6 (9:7)Překvapení turnaje v Charlestonu Čepelová postoupila do finále, v Monterrey bude vítězkou Srbka

Charleston/Monterrey
Aktualizováno

Slovenská tenistka Jana Čepelová se na své překvapivé pouti turnajem v Charlestonu nezastavila ani v semifinále a poprvé v kariéře si zahraje o titul na okruhu WTA. Její soupeřkou v dnešním finále, jež začíná v 19:00 SELČ, bude Němka Andrea Petkovicová.

Foto: MIC SMITH, ČTK/AP

Slovenská tenistka Čepelová během semifinále turnaje v Charlestonu.

Článek

Dvacetiletá Čepelová na zelené antuce v Charlestonu šokovala v druhém kole vítězstvím nad světovou jedničkou Serenou Williamsovou a sebevědomí z nečekané výhry si přenesla i do dalších zápasů. V semifinále porazila 6:4, 5:7 a 7:6 sedmnáctiletý švýcarský talent Belindu Bencicovou, jež má slovenské kořeny.

V rozhodujícím tie-breaku sice 78. hráčka světa Čepelová prohrávala už 1:4, ale dokázala ho vyhrát 9:7. „Snažím se hrát stále jako proti Sereně,“ poznamenala nečekaná finalistka, jejímž maximem na WTA Tour bylo dosud čtvrtfinále.

Čtvrtfinálová přemožitelka Lucie Šafářové Petkovicová zdolala v druhém semifinále 1:6, 6:3, 7:5 Kanaďanku Eugenii Bouchardovou. Bývalá hráčka Top 10, kterou v posledních třech letech trápila zranění kotníku, kolena a zad, kvůli nimž nehrála devět měsíců, bude bojovat o první turnajový triumf od roku 2011.

„Jsem tak pyšná na to, že jsem se dokázala po všech těch zraněních vrátit. Ani jsem nedoufala, že ještě budu někdy hrát finále na velkých turnajích,“ vysvětlila Petkovicová své slzy po proměněném mečbolu.

O titul v Monterrey se utkají Srbky Ivanovičová a Jakšičová

Ve finále turnaje v Monterrey se utkají dvě tenistky ze Srbska. Jasnou papírovou favoritkou bude druhá nasazená Ana Ivanovičová, kterou vyzve 137. hráčka žebříčku Jovana Jakšičová.

Dvacetiletá Jakšičová si před cestou do Mexika nezahrála na WTA Tour ani čtvrtfinále a dnes bude bojovat o první titul. V semifinále svedla téměř tříhodinovou bitvu s o 23 let starší Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou, kterou udolala 6:7, 6:4, 6:4.

Ivanovičová v souboji bývalých světových jedniček porazila 7:6, 6:4 Dánku Caroline Wozniackou, čtvrtfinálovou přemožitelku Karolíny Plíškové.

Rozdíl mezi oběma Srbkami je propastný: šestadvacetiletá Ivanovičová bude ve svém osmnáctém finále usilovat o třináctý titul, zatímco Jakšičová před Monterrey vyhrála na profesionálním okruhu pouze jeden zápas.

„Ana je jedna z mých nejlepších kamarádek, je jako moje velká sestra. V semifinále jsem jí fandila a jsem strašně ráda, že se s ní utkám ve finále," uvedla Jakšičová.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (antuka, dotace 710 tisíc dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Petkovicová (14-Něm.) - Bouchardová (6-Kan.) 1:6, 6:3, 7:5
Čepelová (SR) - Bencicová (Švýc.) 6:4, 5:7, 7:6 (9:7)
Tenisový turnaj žen v Monterrey (antuka, dotace 500 tisíc dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Ivanovičová (2-Srb.) - Wozniacká (3-Dán.) 7:6 (7:5), 6:4
Jakšičová (Srb.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Babosová, Govorcovová (1-Maď./Běl.) - Dateová-Krummová, Karolína Plíšková (4-Jap./ČR) bez boje.

Reklama