Hlavní obsah

Vím jen, že pálí ze všech stran, říká Kvitová o 'neznámé' soupeřce

Ostrava

Těší se o to víc, že první kolo proti Španělsku vynechala. Fedcupová terminátorka Petra Kvitová by v sobotu v Ostravě ráda přiblížila české tenistky k postupu do třetího finále během čtyř let. Co čekat od italské hvězdičky Camily Giorgiové však moc netuší.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Italská tenistka Camila Giorgiová (vlevo) a česká jednička Petra Kvitová.

Článek

Takže jaký byl skauting?

Vím jen, že hraje rychle a pálí ze všech stran. Viděla jsem ji v pár gamech proti Šarapovové v Indian Wells. Dostávala ji pod tlak. Bude hrát asi to samé. Asi to bude přestřelka.

A nejspíš vůbec ne lehká, i když je mezi vámi na světovém žebříčku rozdíl osmačtyřiceti míst.

Bude nebezpečná. Může překvapit, jít na kurt úplně uvolněná. Její styl je dost nepříjemný, když nevíte, co jí spadne do kurtu. Asi se nedají čekat dlouhé výměny. Záleží na koncentraci. Na druhou stranu hraje teprve svůj druhý Fed Cup, nemá zkušenosti.

Jak se vám hraje se soupeřkami, o nichž moc netušíte?

Je to zvláštní. Až v zápase poznáte, co platí. Musíte improvizovat. Doufám, že kapitán bude taky ve střehu. Určitě budu nalejvárnu potřebovat.

Kolik času tak potřebujete, než zjistíte co hrát?

To je různé. Ale po pěti gamech bych mohla vědět trochu víc.

Pomůže i rychlý ostravský povrch?

Nedávno jsme Saru (Erraniovou) s Robertou (Vinciovou) hecovaly, že je zveme na led. Zatím to ještě tolik neklouže, ale on se ten kurt do soboty ještě trochu obrousí. Italové nám loni nachystali antuku podle jejich gusta. My zase to, co sedí nám.

Od slavného wimbledonského triumfu v roce 2011 máte ve Fed Cupu bilanci 10:2, cítíte větší zodpovědnost za celkový výsledek?

Od jedničky týmu se čekají dva body, beru to tak, ale nejsem v té situaci poprvé, už vím, jak s ní zacházet. Budu se snažit nezklamat. Ale nejsem na to jen sama.

Reklama

Související témata: