Hlavní obsah

Djokovič si musí dát od tenisu pauzu, trápí jej poraněné zápěstí

Monte Carlo

Místo aby se připravoval na grandslamové French Open, musí Srb Novak Djokovič na tenis nějaký ten čas zapomenout. Bývalou světovou jedničku a dnes dvojku trápí poraněné pravé zápěstí a i kvůli tomu vypadl na turnaji série Masters v Monte Carlu s Rogerem Federerem a loňský triumf neobhájí.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Novak Djokovič během zápasu s Rogerem Federerem.

Článek

"Nějakou dobu teď nebudu moct hrát tenis. Jak dlouho, to nevím," řekl po prohře 5:7, 2:6 se Švýcarem. O jaký problém přesně se jedná, ale Djokovič neví. "Za posledních deset dní jsem toho už slyšel...," konstatoval. "Dobrá zpráva ale je, že nepotřebuju operaci, není tam nic natrženého, nic podobného," dodal s tím, že počká na výsledky dalších vyšetření.

Djokovič už od počátku turnaje v Monaku hrál se zpevněným zápěstím. Zatímco v předchozích dnech se tejp schoval pod potítko, na semifinále nastoupil Srb na kurt s rukou zavázanou až k lokti.

Ve čtvrtek si přitom šestinásobný grandslamový šampión pochvaloval, že mu středeční den volna mezi zápasy hodně pomohl. Více než dvouhodinová bitva v pátek ve čtvrtfinále s Guillermem Garcíou-Lópezem ale stav jeho zápěstí znovu zhoršila.

"Je nešťastné, když hrajete na této úrovni proti Rogerovi, na velkém turnaji, a nejste schopen hrát svou hru, protože něco jiného vám vysává energii. Dělal jsem, co jsem mohl, každý den jsem zkoušel různé terapie, injekce," popsal Djokovič marný boj se zraněním.

Reklama

Související témata: