Hlavní obsah

Francouzka Garciaová poslala Američanky do nižší skupiny Fed Cupu

St. Louis
Aktualizováno

Americké tenistky podruhé v historii sestoupily z elitní skupiny Fed Cupu. Nejúspěšnější tým v historii soutěže se 17 trofejemi, kterému opět chyběly sestry Williamsovy, o víkendu doma v St. Louis podlehl Francii 2:3. Hrdinkou francouzského výběru byla dvacetiletá Caroline Garciaová, jež se postarala o tři body.

Foto: Chris Lee, ČTK/AP

Francouzská hrdinka Caroline Garciaová se raduje z postupu do Světové skupiny Fed Cupu na úkor Američanek.

Článek

Garciaová při singlové premiéře ve Fed Cupu vyhrála obě dvouhry nad Sloane Stephensovou a Madison Keysovou, s Virginií Razzanovou pak rozhodly dramatický zápas ve čtyřhře. „Byla úžasná, neuvěřitelná po oba dny, nebojácná. Zvládla to skvělým způsobem,“ rozplývala se kapitánka Amélie Mauresmová nad výkony 51. hráčky světového žebříčku.

Američanky poprvé nezvládly baráž na jaře 2011 v Německu, pak je mezi elitu vrátila světová jednička Serena Williamsová. Stejný úkol ji zřejmě čeká i nyní.

V baráži se zachránily ve Světové skupině jen Rusky po výhře nad Argentinou. Naopak postup mezi osmičlennou elitu slavily stejně jako Francie také Polsko, které vyhrálo ve Španělsku, a vůbec poprvé Kanada. Ta doma zdolala Slovenky.

Mezi úspěšnými týmy letošního ročníku rozhodne los o soupeřkách českých tenistek pro rok 2015.

Baráž o Světovou skupinu tenisového Fed Cupu:
St. Louis: USA - Francie 2:3
Keysová, Stephensová - Garciaová, Razzanová 2:6, 5:7.

Reklama

Související témata: