Hlavní obsah

Federer? Kdepak, nejlepším tenistou všech dob je Nadal, má jasno Agassi

Dokázal vyhrát 78 titulů, z toho sedmnáct dobyl na grandslamových turnajích, z nichž má kompletní sbírku trofejí. V čele světového žebříčku vydržel rekordních 302 týdnů, a přesto ne všichni považují fenomenální Rogera Federera za nejlepšího tenistu všech dob. Naposledy se k tomu přiznal legendární Američan Andre Agassi.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Rafael Nadal je podle Agassiho nejlepším tenistou všech dob.

Článek

„Já řadím na post nejlepšího hráče všech dob Rafaela Nadala," přiznal listu Singapore's Straits Times Agassi, jenž sám prožil hvězdnou kariéru v devadesátých letech minulého století a nultých toho současného.

A v jeho názoru jej nezviklá ani fakt, že aktuální světová jednička Nadal má na svém kontě o šestnáct turnajových titulů méně než Federer a na grandslamech triumfoval třináctkrát, k dorovnání švýcarského rivala mu tak chybí ještě čtyři vítězství na podnicích velké čtyřky.

Odřízl konkurenci ve zlaté éře tenisu

„Federer se dokázal odříznout od zbytku konkurence po dobu čtyř let. Odřízl se od Andyho Roddicka a Lleytona Hewitta. Zatímco Nadal se musel vypořádat s Federerem, Djokovičem a Murrayem ve zlaté éře tenisu. Tohle dokázal a zdaleka ještě nekončí," vysvětlil Američan svůj názor.

Pravdou je, že ve vzájemné bilanci obou současných velikánů má jasně navrch Nadal v poměru 23:10. A podle Agassiho není pouhý součet grandslamových titulů jediným měřítkem.

„Nadal už vyhrál na grandslamových turnajích několikrát, s výjimkou Australian Open (zatím zvítězil jen jednou). A to podle mě napraví už v příštím roce. Je zkrátka ohromující, čeho všeho už dosáhl, a to i ve Federerově éře," dodal Agassi s obdivem na adresu španělského tenisty.

Kdo je nejlepším tenistou všech dob?
Rafael Nadal
25,8 %
Roger Federer
67,8 %
Někdo jiný
6,4 %
Celkem hlasovalo 8654 čtenářů.

Reklama