Hlavní obsah

Nadal - Berdych 6:4, 6:2Berdych posedmnácté v řadě na Nadala nestačil, Kvitová je v Madridu v semifinále

Madrid
Aktualizováno

Posedmnácté v řadě nedokázal najít Tomáš Berdych recept na prvního hráče světového žebříčku Rafaela Nadala. Španěl zvítězil nad českou jedničkou ve čtvrtfinále turnaje v Madridu 6:4, 6:2 a Berdych si s Nadalem zhoršil bilanci na tři výhry a osmnáct proher. To Petra Kvitová se v semifinále stejného turnaje představí. Češka mezi poslední čtyři postoupila poté, co se z turnaje odhlásila kvůli svalovému zranění Američanka Serena Williamsová, se kterou se měla Kvitová utkat ve čtvrtfinále. Soupeřkou Kvitové bude v sobotu Rumunka Simona Halepová, jež porazila někdější světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska dvakrát 6:2.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Tomáš Berdych na turnaji v Madridu skončil ve čtvrtfinále na raketě domácího favorita Rafaela Nadala.

Článek

Berdych od začátku zápasu spoléhal na důrazné a přesné podání a častou hru do Nadalova bekhendu. Díky této hře se už ve druhé hře probojoval k brejkbolu, který ale Španěl bez větších potíží odvrátil. K dalšímu útoku českého hráče došlo v šesté hře, při níž se Berdych ujal vedení 30:0 při soupeřově servisu. I další výměnu měl výborně rozehranou, zvolil ale úder na špatnou stranu a Nadal ho i v obtížné pozici prohodil.

Následně Španěl hru dotáhl do vítězného konce a v sedmém gamu sám proměnil druhý brejkbol a získal tak první set. Před zraky fotbalových hvězd z Realu Madrid Ikerem Casillasem a Garethem Balem pak rozjetý Nadal předvedl ve třetí hře tři parádní forhendy po čáře, díky čemuž sebral Berdychovi znovu servis a následně už neměl problém dovést zápas do vítězného konce a postoupit po bezmála hodině a půl do semifinále.

"Rafa je prostě antukovej král," konstatoval Berdych na sociálních sítích. "Odehrál jsem své nejkomplexnější utkání," pochvaloval si Nadal.

Williamsová chce v Římě startovat

Williamsová, která v předchozích třech zápasech na turnaji neztratila ani set, nastupovala s velkou bandáží na levém stehně. Právě toto zranění nepustilo světovou jedničku do zápasu s Kvitovou. "Potřebuji teď odpočinek, abych se dala dohromady," řekla Williamsová s tím, že by ráda startovala příští týden na turnaji v Římě.

Česká hráčka, vítězka turnaje z roku 2011, do čtvrtfinále postoupila po vítězství nad další českou fedcupovou reprezentantkou Lucií Šafářovou, kterou zdolala 2:0 na sety. Proti Williamsové ale v předchozích pěti zápasech nezvítězila ani jednou. "Škoda, že jsem ztratila příležitost hrát se Serenou. Snad bude brzo v pořádku. Těším se na semifinále," napsala Kvitová na facebooku.

Jediný vzájemný zápas s Rumunkou Halepovou Kvitová loni ve finále turnaje v New Havenu prohrála.

Tenisový turnaj v Madridu:
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Ferrer (5-Šp.) - Isner (9-USA) 6:4, 6:4.
Čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Berdych (6-ČR) 6:4, 6:2
Bautista (Šp.) - Giraldo (Kol.) 6:3, 6:4
Ferrer - Gulbis (Lot.) 7:6 (7:3), 6:3
Nišikori (10-Jap.) - F. López (Šp.) 6:4, 6:4.
Semifinálové dvojice:
Nadal - Bautista
Ferrer - Nišikori.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (5-ČR) - S. Williamsová (1-USA) postup bez boje.
Šarapovová (8-Rus.) - Li Na (2-Čína) 2:6, 7:6 (7:5), 6:3
A. Radwaňská (3-Pol.) - Garciaová (Fr.) 6:4, 4:6, 6:4
Halepová (4-Rum.) - Ivanovičová (11-Srb.) 6:2, 6:2.
Semifinálové dvojice:
Kvitová - Halepová
A. Radwaňská - Šarapovová.

Reklama

Související témata: