Hlavní obsah

Šafářová - Ivanovičová 6:3, 6:3Šafářová zdolala Ivanovičovou, zraněná Kvitová bitvu s Kuzněcovovou k vítězství nedotáhla

Aktualizováno

Česká tenistka Lucie Šafářová zvítězila ve 3. kole French Open nad jedenáctou nasazenou Anou Ivanovičovou 6:3 a 6:3 a v osmifinále se utká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Ta do osmifinále postoupila po třísetové bitvě s Petrou Kvitovou. Ruska zvítězila 6:7, 6:1 a 9:7. Kvitovou od druhého setu limitovaly potíže se stehnem.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Lucie Šafářová podává d utkání proti Aně Ivanovičové ze Srbska.

Článek
Fotogalerie

Šafářová znovu potvrdila, že jí styl Ivanovičové sedí, od roku 2008 ji porazila ve všech čtyřech vzájemných zápasech. A dvanáctá hráčka světového žebříčku ze Srbska na českou fedcupovou reprezentantku nenašla recept ani na Roland Garros.

O zisku úvodní sady rozhodla Šafářová na konci setu, když Ivanovičové dvakrát sebrala servis. Jako první si brejk vypracovala i ve druhém setu, když poskočila do vedení 3:1. Vzápětí poprvé a naposled o svůj servis přišla, ale následoval další brejk a Češka pak dovedla i druhý set do vítězného konce. Šafářová postoupila do grandslamového osmifinále potřetí v kariéře.

"Hrála jsem velmi solidně, byla jsem trpělivá přes její bekhendovou stranu a pak se snažila jí útočit do forhendu. Dobře jsem servírovala, využívala levácké rotace. Moje hra jí úplně nevyhovuje," řekla Šafářová deníku Sport v Paříži.

"Bylo to těžké. Jsem moc ráda, že jsem zápas takhle zvládla a jsem tady po dlouhé době zase v osmifinále," řeka Šafářová v rozhovoru na dvorci.

V osmifinále na Roland Garros už se Šafářová objevila před sedmi lety, ale dál se nedostala. To se jí na grandslamech povedlo jen jednou, právě v roce 2007 si zahrála čtvrtfinále Australian Open v Melbourne.

Kvitová odehrála dva sety s poraněným stehnem

Zápas mezi Kuzněcovovou, vítězkou French Open z roku 2009, a Kvitovou měl mnohem dramatičtější vývoj. Vyrovnaný první set získala pro sebe Kvitová až v tie breaku. Na začátku toho druhého si ale Češka poranila pravý stehenní sval a vyžádala si ošetření. Po návratu se zdálo, že zápas skrečuje.

Zranění ji výrazně limitovalo a Ruska této své výhody hojně využívala. Bez větších potíží získala druhý set a Kvitová si znovu vyžádala lékařské ošetření. Po návratu na kurt se rozhodla pokračovat ve hře.

Kvitová ve třetím setu vedla 3:1, ale brejk neudržela. Dvakrát podávala na vítězství, ale za stavu 5:4 ani 7:6 si nevypracovala mečbol a servis ztratila. Sama odvrátila dva mečboly za stavu 5:6, ale při třetím za stavu 7:8 už kapitulovala.

"Byla to velká bitva pro nás obě. Obě jsme hrály skvěle. Byla jsem hodně blízko, pár bodů, ale takový je tenis. Na konci hrála opravdu dobře, skoro všechno vrátila, bylo to těžké," řekla Kvitová. Přes porážku měla dojem, že se její hra zlepšuje. "Jsem trochu uvolněnější, mám větší radost ze hry," řekla.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 23 968 900 eur):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Kuzněcovová (27-Rus.) 7:6 (7:3), 1:6, 7:9.
Šafářová (23-ČR) - Ivanovičová (11-Srb.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Kalašnikovová, Piterová (Gruz./Pol.) 7:6 (7:2), 6:4.
Hradecká, Krajiceková (ČR/Niz.) - Dateová-Krummová, Záhlavová-Strýcová (Jap./ČR) 6:3, 3:6, 6:3.
Výsledky ostatních zápasů French Open zde.

Reklama

Související témata: