Hlavní obsah

Pavlásek - Rosol 5:7, 7:6, 6:4Mladík Pavlásek v Prostějově překvapivě přes Rosola do semifinále! Dál jdou i Veselý a Štěpánek

Prostějov
Aktualizováno

Talentovaný Adam Pavlásek (19) překvapivě pokračuje na tenisovém challengeru ve vítězném tažení. V prostějovském čtvrtfinále zdolal 5:7, 7:6 (4), 6:4 daviscupového reprezentanta, turnajovou trojku, Lukáše Rosola. Dál jdou i další mladík Jiří Veselý, který vyřadil turnajovou čtyřku Kazacha Kukuškina 6:0, 7:5, a turnajová jednička Radek Štěpánek, jenž udolal po 107 minutách 7:6 (1), 6:4 houževnatého Francouze Michona.

Foto: Riccardo De Luca, ČTK/AP

Český tenista Lukáš Rosol v Prostějově končí.

Článek

„Když jsem po výhře nad Američanem Klahnem v prvním kole tvrdil, že jde o můj největší skalp, tak to dnes musím změnit. Platí to teď o výhře nad Lukášem. Je úžasné, že jsem doma zvládl už třetí těžký zápas," radoval se svěřenec trenéra Jaroslava Navrátila, kapitána českého daviscupového týmu.

Přiznal ale, že za stavu 3:1 pro Rosola ve třetím setu, mu moc dobře nebylo. „Prohrál jsem svůj servis a Lukáš byl blízko, aby mi vzal i druhý. Naštěstí jsem začal lépe returnovat a od té doby to bylo zase otevřené. Začalo se hrát více výměn a já byl přesnější. Mojí výhodou tady je, že jsem v každém utkání v roli papírově slabšího a tedy nemám co ztratit. Mohu hrát s čistou hlavou a doufám, že toho ještě využiji. Zkrátka, zatím jsem mohl jen překvapit a překvapil jsem a to i sám sebe," dodal Pavlásek.

„Velká úleva," oddychl si po zápase s Kukuškinem Veselý, který po úvodním snadném setu musel ve druhém o postup tvrdě bojovat, když v něm prohrával už 1:4. „Od prvního míče jsem dnes diktoval tempo. Set v poměru 6:0 je ale zvláštní, moc se nehraje, je rychle pryč. Věděl jsem, že ve druhém se soupeř pokusí něco změnit a bude to těžké. Já udělal pár chyb, ztratil servis a najednou to bylo 1:4. V té chvíli jsem už ve zvrat moc nevěřil. Bylo mi však jasné, že když snížím, bude se s tím dát ještě něco dělat. Vyšlo to, já zase nastartoval svůj motor, nechal jsem Kazacha hrát, a protože není antukář, měl problémy míče dohrávat. To rozhodlo," poukázal na klíčové okamžiky Veselý.

Má šanci na čtvrtý triumf

Štěpánek musel tvrdě bojovat, ale zvítězil a šance na čtvrtý titul v Prostějově žije pro něj dál. „Stál proti mě malý běhavý kluk, který se snažil hrát bez chyb. V každém setu jsem byl o brejk vpředu, ale vždy jsem zbytečně ztratil servis. V důležitých momentech jsem však zapnul na vyšší obrátky, hrál agresivněji," tvrdil Štěpánek.

V semifinále ho čeká parťák z daviscupové reprezentace Veselý, jehož loni přehrál ve finále. „Očekávám hlavně pro lidi zajímavý zápas. Jirka se v poslední době zlepšil, a tak uvidíme, jak to bude zítra vypadat," bránil se prognózám Štěpánek.

Ve druhém semifinále se utká Pavlásek ze Slovákem Gombosem.

Tenisový challenger Czech Open v Prostějově:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (1-ČR) - Michon (Fr.) 7:6 (7:1), 6:4
Pavlásek (ČR) - Rosol (3-ČR) 5:7, 7:6 (7:4), 6:4
Veselý (6-ČR) - Kukuškin (4-Kaz.) 6:0, 7:5
Gombos (SR) - Reister (7-Něm.) 1:6, 7:6 (7:4), 6:1
Semifinálové dvojice: Štěpánek - Veselý, Pavlásek - Gombos

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková