Hlavní obsah

Kvitová ukončila spolupráci s kondičním koučem Všetíčkem

Tenistka Petra Kvitová se dohodla na ukončení spolupráce s kondičním trenérem Markem Všetíčkem. Pod jeho dohledem se světová šestka ještě připravovala na blížící se Wimbledon, po kterém si vybere jeho nástupce.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Česká tenisová jednička Petra Kvitová odvrací na Roland Garros míček v duelu proti Kuzněcovové.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Kvitová začala s Všetíčkem na fyzičce pracovat loni po US Open. S uznávaným kondičním trenérem se dala dohromady díky tomu, že v té době chodila s tenistou Radkem Štěpánkem, s kterým se ale letos v dubnu rozešla.

"Moje spolupráce s Petrou vedle práce s Radkem byla postavena na tom, že jsme mohli absolvovat celou řadu společných tréninků. To se v dubnu změnilo, a tak jsme se dohodli, že s Petrou dokončíme její přípravu na Wimbledon, což se nám povedlo. Naše společná práce tento týden končí. Do Londýna už letím jen s Radkem," citoval Všetíčka pro ČTK Karel Tejkal z agentury Česká sportovní, která oba hráče zastupuje. Štěpánka kouč připravuje již přes jedenáct let.

Kvitová za necelý rok spolupráce s Všetíčkem, který v minulosti trénoval i druhého hráče světa Petra Kordu či osmičku Karla Nováčka, zhubla a zlepšila práci nohou.

Všetíčkův nástupce bude nejspíš znám během léta. "Z variant, které má se svým týmem připravené, si vybere po Wimbledonu," řekl Tejkal.

Reklama

Související témata: