Hlavní obsah

Záhlavová-Strýcová - Dellacquaová 7:6, 6:1Záhlavová-Strýcová si zahraje na trávě v Birminghamu o titul

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová si v Birminghamu zahraje po dvou letech finále turnaje WTA. Osmadvacetiletá Češka porazila v sobotním semifinále 7:6 a 6:1 Casey Dellacquaovou a o první titul na trávě se utká v neděli s bývalou světovou jedničkou Anou Ivanovičovou ze Srbska.

Článek

Záhlavová-Strýcová byla dosud ve finále na WTA Tour třikrát, naposledy v červenci 2012 na antuce v Palermu. Jediný titul získala aktuálně 62. hráčka světa v roce 2011 na tvrdém povrchu v Québecu.

V neděli čeká Záhlavovou-Strýcovou jedno z největších utkání kariéry, neboť na turnaji kategorie WTA Premier ještě nikdy tak daleko nedošla. S nasazenou jedničkou Ivanovičovou, jež bude také usilovat o první titul na trávě, se dosud utkala dvakrát a neuhrála ani set.

Semifinále s Dellacquaovou bylo dvakrát v první sadě přerušeno kvůli dešti a s přestávkami se lépe vyrovnala česká tenistka. V tie-breaku úvodního setu měla přesto blíž k vítězství šestnáctá nasazená Australanka, jež už vedla 5:1, nicméně Záhlavová-Strýcová šesti body v řadě skóre otočila a zkrácenou hru získala 7:5.

Pohodu si plzeňská rodačka přenesla i do druhého setu, v kterém už nedadala soupeřce šanci a po 28 minutách proměnila první mečbol.

Federer se o sedmý titul v Halle utká s Fallou

Švýcarský tenista Roger Federer bude na turnaji v Halle útočit na zisk sedmého titulu. Bývalý první hráč světa, jenž je v Německu nasazen jako číslo dvě, se v nedělním finále utká s Alejandrem Fallou, který je na travnatém povrchu ve finále jako první Kolumbijec v historii.

Obhájce titulu nastřílel v semifinále s turnajovou čtyřkou Keiem Nišikorim deset es a japonského soupeře porazil 6:3, 7:6. Falla udolal domácího favorita Philippa Kohlschreibera, šampiona z roku 2011, po setech 5:7, 7:6 a 6:4.

Sedminásobný wimbledonský šampión bude ve finále jasným favoritem. Fallu porazil ve všech šesti vzájemných zápasech, z nichž čtyři sehráli právě na trávě. Naposledy se utkali před dvěma lety na olympijských hrách v Londýně.

Federer má letos na kontě zatím jeden titul z Dubaje, Falla bude hrát finále na okruhu ATP teprve podruhé v kariéře.

Birmingham (tráva, dotace 710 000 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Dellacquaová (16-Austr.) 7:6 (7:5), 6:1
Ivanovičová (1-Srb.) - Čang Šuaj (9-Čína) 6:2, 6:2
Halle (tráva, dotace 809 600 eur)
Dvouhra - semifinále:
Federer (2-Švýc.) - Nišikori (4-Jap.) 6:3, 7:6 (7:4)
Falla (Kol.) - Kohlschreiber (Něm.) 5:7, 7:6 (7:5), 6:4

Reklama

Související témata: