Hlavní obsah

Štěpánek v Londýně na Roddicka nestačil

LONDÝN/HALLE/BIRMINGHAM

Radek Štěpánek nezastavil Andyho Roddicka na cestě za třetí finálovou účastí na travnatých kurtech v londýnském Queen's Clubu. Český tenista prohrál v semifinále s americkým favoritem, který se pyšní nejrychlejším servisem ze všech hráčů na světě, ve třech setech 3:6, 6:2 a 2:6. Štěpánek se s Roddickem utkal poprvé v kariéře.

Článek

Prvního brejku se Štěpánek dočkal až po 36 minutách hry. V druhé sadě se ujal vedení 2:0 a brejk následně potvrdil čistou hrou. Žádné komplikace do konce druhé sady už rodák z Karviné nepřipustil a snažil se bodovat zejména voleji do soupeřova bekhendu.

Na začátku třetího dějství však český tenista svůj servis znovu neudržel: při soupeřově brejkbolu šel hned na síť, ale Roddick jej prohodil a ujal se vedení 2:1. Totéž se mu povedlo v sedmém gamu a při vlastním servisu Roddick zápas po hodině a 28 minutách dotáhl do konce.

Roger Federer je před obhajobou wimbledonského titulu ve výborné formě, na tradičním přípravném turnaji v Halle postoupil potřetí za sebou do finále. Švýcarský tenista si dnes poradil s domácím Němcem Tommym Haasem ve dvou setech 6:4, 7:6 a v neděli bude útočit na hattrick.

Třiadvacetiletý lídr světového žebříčku na trávě neprohrál už téměř tři roky a jeho šňůra čítá 28 vítězných zápasů. V semifinále s Haasem však měl v druhém dějství hodně práce a německý tenista mu pomohl proměnit za stavu 10:9 v tie-breaku mečbol dvojchybou.

LONDÝN
Dvouhra - semifinále:
Roddick (2-USA) - Štěpánek (4-ČR) 6:3, 2:6, 6:2, Karlovič (Chorv.) - T. Johansson (6-Švéd.) 6:4, 7:6 (9:7).
HALLE
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Haas (7-Něm.) 6:4, 7:6 (11:9), Safin (2- Rus.) - Caňas (4-Arg.) 6:3, 4:6, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
J. Johansson, Safin (Švéd./Rus.) - Novák, Pála (ČR) bez boje.

Reprízu loňského finále na turnaji v Birminghamu zvládla lépe ruská tenistka Maria Šarapovová a v neděli bude obhajovat titul proti Jeleně Jankovičové. Třetí nasazená hráčka ze Srbska a Černé Hory zatím neztratila na anglické trávě ani set.

Šarapovová se v semifinále utkala s Tatianou Golovinovou a stejně jako loni ve finále francouzskou soupeřku přehrála, dnes po setech 7:5 a 6:1. Jankovičová prošla do boje o titul po výhře nad Američankou Laurou Granvilleovou dvakrát 6:2.

BIRMINGHAM
Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Golovinová (5-Fr.) 7:5, 6:1, Jankovičová (3-SČH) - Granvilleová (USA) 6:2, 6:2.

Reklama