Hlavní obsah

Soupeřce Kvitové předpovídají pohádkové výdělky. Bouchardová má být novou Šarapovovou

Londýn

Na okruhu WTA zatím vyhrála jediný turnajový titul, na prize money vydělala necelých 1,8 miliónů dolarů, ale o čerstvé finalistce Wimbledonu Eugenii Bouchardové už se teď mluví v superlativech. Kromě zářivé sportovní budoucnosti by se podle expertů v budoucnu mohla příští soupeřka Petry Kvitové stát nejlépe vydělávající sportovkyní světa.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Kanaďanka Eugenie Bouchardová se raduje z postupu do finále Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Jak známo, tenhle primát dlouhodobě patří ruské krásce Marii Šarapovové, která ke skvělým výsledkům na kurtu, kde dokázala dobýt pět grandslamových titulů, přidala i značnou atraktivitu pro reklamní průmysl.

O ni rozhodně nemá nouzi ani dvacetiletá blondýna Bouchardová, která se letos dostala na všech dosavadních grandslamových turnajích do semifinále a ve Wimbledonu dokonce až do boje o titul.

„Jakmile přijde čas, aby Šarapovová předala svoji korunu, Bouchardová bude jednoznačně připravena, aby ji převzala. Není pochyb o tom, že může vydělat desítky miliónů dolarů ročně," cituje britský list Daily Mail Ruperta Pratta ze sportovně marketingové agentury Generate.

Potřebuje udržet úspěchy

Aby mohla Kanaďanka svůj komerční úspěch dlouhodobě udržet, bude muset na svoji skvělou průlomovou sezónu navázat i v těch následujících. „Třeba kolem Anny Kurnikovové byl velký humbuk, ale ona to nikdy nedokázala podpořit odpovídajícími výsledky," připomíná Pratt bývalou ruskou tenistku, která si sice užívala velkou slávu, ale na profesionálním okruhu nikdy žádný turnaj ve dvouhře nevyhrála.

Bouchardové nahrává do karet kromě tenisového umění a atraktivního vzhledu také příhodný původ. „Je Kanaďanka, a pokud se jí podaří prorazit na severoamerickém trhu, bude to pro ni mimořádně lukrativní. Jestli se jí bude takhle dařit dál, bude její reklamní hodnota stoupat strmě vzhůru," dodal marketingový expert.

To si pochopitelně uvědomuje i samotná hráčka. „S přibývajícími úspěchy stoupá i zájem mimo kurt. Během turnaje ale tomuhle opravdu nevěnuji žádnou pozornost," ujišťovala rodačka z Montrealu.

Už před startem Wimbledonu ale některá britská média, která kromě Andyho Murrayho nemají moc svých „želízek v ohni", mladou Kanaďanku pečlivě sledovala, upozorňovala, na kterém kurtu bude hrát svůj první zápas či přinášela vlastní série luxusních fotografií s vycházející hvězdou.

Není divu, že pro tradičněji smýšlející část ostrovních žurnalistů to celé bylo trochu příliš. „Mám dojem, že může přijít čas, kdy se Eugenie Bouchardová, se svým PR stejně naleštěným jako její hra, stane osobou, o níž bude pro lidi už unavující mluvit. Ale právě teď je to nejžhavější téma ve městě," shrnul aktuální senzaci moderátor rádia BBC 5 live.

Reklama

Související témata: