Hlavní obsah

Na drsné chvíle je zvyklá. Při Wimbledonu si šla Američanka pro krutou diagnózu, trpí rakovinou

Debut ve Wimbledonu pro ni byl spojen s krutou zprávou. Americká tenistka Victoria Duvalová trpí rakovinou. Osmnáctileté účastnici londýnského grandslamového turnaje, která se před pár dny dostala do druhého kola ženské soutěže, lékaři diagnostikovali Hodgkinův lymfom.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Duvalová.

Článek

Podle prohlášení hráčky odhalila zřejmě nejběžnější typ nádoru mezi teenagery biopsie provedená ještě těsně před turnajem. Co z napohled hrozivé zprávy dělá poněkud příznivější záležitost je to, že nemoc byla objevena v rané fázi a podle prognózy by se rodačka z Miami měla během několika měsíců uzdravit.

Překvapuje, že diagnózu hráčka haitského původu zjistila mezi zápasy kvalifikace. "Dostala jsem zprávu po prvním kvalifikačním kole, ale rozhodla jsem se pokračovat v soutěži. Být na kurtu mi dodávalo pohodu," cituje tenistku web listu Daily Mail. „S těžkým srdcem teď ale budu muset na čas tenisové soutěže opustit," sdělila dále.

Na drsné momenty v životě je zvyklá. Narodila se do lékařské rodiny na Floridě, ovšem záhy zamířila do vlasti rodičů - na Haiti. V domě své tety coby sedmiletá byla držena jako rukojmí při loupežném přepadení.

Otec měl štěstí v neštěstí

A to byl signál, aby s bratry i matkou zamířila zpět na Floridu. Později se přestěhovali do Atlanty, kde ji zastihla zpráva o hrozivém zemětřesení, které její otec na karibském ostrově přežil, byť byl zasypán a uvězněn pod troskami plných jedenáct hodin.

Vše se dovídala na dálku a se zpožděním. Otci po zraněních zůstaly trvalé následky zranění. Teď čelí sama nebezpečí. „Mám v úmyslu sehrát svůj nejlepší zápas a úplně se uzdravit. Představuji si sama sebe zdravou, silnější a opět schopnou zápolit s nejlepšími," uvedla.

Největším úspěchem mladé tenistky byl zatím postup do druhého kola loňského US Open po vyřazení bývalé vítězky turnaje Australanky Samanthy Stosurové. Ve Wimbledonu coby kvalifikantka vyřadila 29. nasazenou Rumunku Soranu Cirsteaovou, pak ji poslala ze hry Belinda Bencicová ze Švýcarska.

Reklama