Hlavní obsah

VIDEO: Fognini řádil na kurtu! Rozkopl raketu, soupeři se pak omlouval za rasistickou urážku

Hamburk

Patnáctý nejlepší tenista světa Fabio Fognini se omluvil za to, že ve středečním utkání druhého kola turnaje v Hamburku rasisticky urazil svého soupeře Filipa Krajinoviče ze Srbska. Italský hráč, když byl zády ke svému soupeři, pronesl slova „zingaro di merda“, což v překladu znamená „cikánské ho*no“.

Fabio Fognini rozbíjí svou raketu

 
Článek

Video z celého incidentu se objevilo na sociálních sítích a Fognini se následně na svém účtu na Twitteru kál. „Udělal jsem chybu. Nechtěl jsem nikoho urazit. Znám Filipa opravdu dobře a každý, kdo dělá nějaký sport, ví, že se někdy necháte unést a řeknete věci, které tak nemyslíte."

Nebyl to však jediný incident, kterého se impulzivní Fognini během zápasu dopustil. Za nepříznivého stavu ve druhém setu totiž z frustrace rozbil jednu ze svých raket, když na ni vší silou skočil pravou nohou.

Fognini, nasazená dvojka turnaje v Hamburku, nakonec duel se 149. hráčem světového žebříčku prohrál, kvalifikant Krajinovič zdolal obhájce titulu 6:4 a 6:0. Ve třetím kole už ale pro Srba turnaj skončil, když za nepříznivého stavu 1:3 v prvním setu musel vzdát zápas proti svému krajanovi Lajovičovi.

Reklama

Související témata: