Hlavní obsah

Smělý Berdych „provokuje“ svými dresy, všiml si americký New York Times

Obdobně jako čeští olympionici, tak i Tomáš Berdych na sebe při velkých turnajích upozorňuje vyjma špičkového sportovního umění také rozporuplnými dresy, v nichž zápasy hraje. Jeho extravagantních trikotů si všimla i internetová verze The New York Times, jednoho z největších novinových titulů ve Spojených státech.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Tomáš Berdych v utkání s Rakušanem Dominikem Thiemem na US Open.

Článek
Fotogalerie

V článku o Berdychově outfitu si autor všímá různorodosti dresů, v nichž Berdych nastupoval do turnajů největšího významu. „Od doby, kdy nosil Roger Federer zapínací vesty, vojenské bundy a kraťasy ke smokingu, nevyvolalo oblečení žádného tenisty takový rozruch," píše NY Times.

Na Australian Open oblékal svršek z podlouhlých bílo-modrých pruhů, který fotbalovým fanouškům připomínal dres Argentiny. Obrovský poprask ale vzbudil až trikot, který společně se sponzorskou firmou H&M vybral na French Open. Na modrém podkladě vystupovaly květiny. Slavné americké médium nazvalo tento dres provokativním.

Berdych v Paříži vyvolal haló

„Byl jsem na Roland Garros a bylo tam kolem květin (na Berdychově dresu) pořádné haló," říká Thomas Johansson, vítěz Australian Open z roku 2002 a v současnosti poradce společnosti H&M, která kromě Berdycha žádného jiného tenistu nepodporuje. Hráči i hráčky mají ve většině případů uzavřené smlouvy se společnostmi Adidas či Nike.

„V tomto roce se žádný z hráčů na Tour ani nepřiblížil smělosti Berdycha, když v Paříži předkládal svou květinovou nabídku. Jeho vrstevníci měli protichůdné reakce," píší Timesy, což potvrdil i sedmý hráč světa. „Jsou lidé, kteří za mnou přijdou a řeknou, že se jim to opravdu líbí. Ale na druhou stranu si z toho někteří dělají legraci. Je to něco, co jsem předtím ještě nezažil," popsal Berdych.

Ve Spojených státech byli zvědaví, s jakým kompletem Berdych vyrukuje na jejich United States Open. Berdych ale zvolil střízlivější variantu podélných proužků šedé a oranžové barvy. A zatím mu tato kombinace přináší štěstí. Rodák z Valašského Meziříčí už postoupil mezi posledních osm a ve čtvrtfinále se střetne s Chorvatem Marinem Čiličem.

Který dres Tomáše Berdycha se vám líbí nejvíc?
Dres z Australian Open
9,2 %
Dres z Roland Garros
21,9 %
Dres z US Open
68,9 %
Celkem hlasovalo 23498 čtenářů.

Reklama