Hlavní obsah

Vrátí se bývalá světová jednička? Capriatiová touží hrát příští rok na US Open

Je na obzoru další velký tenisový comeback? Trojnásobná grandslamová vítězka a bývalá první hráčka světového žebříčku Jennifer Capriatiová na svém twitterovém účtu oznámila, že se pokusí kvalifikovat na příští ročník US Open! V 39 letech a po desetileté absenci na podnicích série WTA...

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Capriatiová na archivním snímku z roku 2002.

Článek

„Nebylo mým rozhodnutím už nikdy nevkročit na kurty. Chci znovu na US Open, kde jsem sehrála zatím poslední grandslamový zápas. Ale musím ještě rok počkat," zveřejnila na sociální síti Američanka, která se na okruhu neobjevila od konce roku 2004.

Chystaný comeback je motivován i snahou potěšit nemocného otce Stefana. Právě on dceru od tří let učil tenisovým základům a nyní se potýká s rakovinou. „Budu bojovat, abych mu mohla dát ten největší dárek," doplnila rodačka z New Yorku.

Capriatiová patřila mezi největší naděje světového tenisu. Už ve 14 letech se v roce 1990 probojovala do semifinále na Roland Garros a o dva roky později triumfovala na olympijských hrách v Barceloně, když ve finále otočila zápas proti Steffi Grafové. Záhy však kariéru přerušila a její život byl plný eskapád: byla přistižena při krádeži v klenotnictví a později dokonce zatčena za užívání marihuany. Přiznala, že uvažovala i o sebevraždě.

Na přelomu tisíciletí však po návratu na kurty po šestileté pauze znovu zazářila jako kometa. V roce 2001 vyhrála v Melbourne poprvé grandslamový titul a přemožitelku nenašla ani o pár měsíců později na antuce v Paříži. Výsledky ji katapultovaly na první místo žebříčku, kde vydržela 17 týdnů. Titul na French Open se jí za rok podařilo obhájit, pak ji ale trápily časté zdravotní problémy, především s ramenem, s nímž musela v roce 2005 na operaci.

Vítězka 14 turnajů WTA se už pilně připravuje. Na Twitteru vystavila svoji fotografii z tréninku, k níž připsala: „Stýská se mi po potu a opálení."  Tak snad to členka tenisové Síně slávy, kam byla uvedena před dvěma lety, myslí vážně...

Reklama