Hlavní obsah

Dohodnuto! H+H budou hrát zase spolu. Za něco jsem se omluvila, přiznala Hlaváčková

Vybojovaly spolu grandslamové tituly i olympijskou medaili a jejich rozchod vyvolal u českých tenisových fanoušků značný poprask, Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká však ve čtyřhře znovu spojí síly dohromady a od příští sezóny bude obávaný deblový pár po roční rozluce znovu strašit soupeřky. A možná se představí už ve víkendovém finále Fed Cupu, které hostí Praha.

Foto: Petr Horník, Právo

Tenistky Andrea Hlaváčková (vlevo) s Lucií Hradeckou se chlubí stříbrem z olympijského deblu

Článek

Obě hráčky se daly znovu dohromady už na nedávném turnaji nižší kategorie ITF v Poitiers, kde vyhrály titul. A vše si zřejmě znovu sedlo tak dobře, že stříbrné medailistky z Londýna oznámily, že spolupráci obnoví i v příští sezóně.

„Asi je jasné, že to byla moje iniciativa. Já jsem byla ta, kdo se loni na podzim rozhodl pro změnu, takže jsem musela být i ta, kdo půjde za Luckou. Od US Open jsem o tom přemýšlela, vzápětí jsme se potkaly v Quebeku a docela v pohodě se bavily. V Kanadě jsem navíc cítila, že by té debatě mohla být Lucka nakloněná. Řekla jsem si, že mi to za to stojí a že ona je ta nejlepší volba," vysvětlila v rozhovoru pro web tennis-arena.cz Hlaváčková.

Letošní rok nás naučil

„Řekly jsme si, že důvody toho, co se stalo, známe. Za něco jsem se omluvila, něco jsme si vysvětlily, ale ani jedna jsme se k tomu nechtěla zbytečně vracet. Letošní rok nás asi trochu naučil. Řekly jsme si, že tím rozhovorem děláme za vším tlustou čáru a už se k tomu nebudeme vracet. Francii a společný debl už jsme si užily," doplnila.

Cílem znovuobnovení silného týmu je pochopitelně návrat do absolutní elity, pokusit se znovu získat některý z grandslamových titulů a vybojovat účast na Turnaji mistryň. Velký vrchol ale může přijít už o víkendu.

Stále existuje varianta, že by duo H+H nastoupilo v neděli ve fedcupovém finále proti Německu. Andrea Hlaváčková je zatím součástí týmu, byť v předběžné nominaci, kterou kapitán Petr Pála slíbil oznámit až v pátek hodinu před losem, na rozdíl od Hradecké chybí.

„Těším se. Věřím, že budu v týmu a že přispěju k vítězství. Jsme s Luckou připravené, hrály jsme ve Francii dobře a věřím, že budeme schopné podat náš nejlepší výkon," neskrývala optimismus Hlaváčková. „Když na to dojde a bude to 2:2, tak se budeme těšit a uděláme maximum, aby nám ta mísa zůstala doma," dodala Hradecká.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články