Hlavní obsah

Výher má letos víc než Serena. Přidá Plíšková další ve finále Fed Cupu?

Praha

V roce 2014 sesbírala na turnajích o dvě výhry víc než světová jednička Serena Williamsová. Bilanci 54 vítězných dvouher by si Karolína Plíšková mohla ještě vylepšit při fedcupové bitvě s Německem, která má být zároveň debutem dvaadvacetileté tenistky v týmové soutěži. „Bylo by super si zahrát doma a ještě k tomu ve finále. Uvidíme, jak to celé dopadne," nepředbíhá vítězka dvou letošních podniků WTA.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Karolína Plíšková na prvním tréninku před víkendovým finále Fed Cupu.

Článek

U jejího jména je po konci individuální sezóny číslo 24. Rychlý šplh světovým žebříčkem se promítl i do první fedcupové nominace. Výkony momentální české trojky nemohl Petr Pála pominout. „Kapitán mi ještě nic neříkal, ale určitě si promluvíme," vykládala Plíšková po prvních výměnách v pražské O2 Areně.

Díky svým výkonům se vydala i na Turnaji šampiónek v Sofii, kam mířila jako náhradnice. „Vůbec jsem nečekala, že si tam zahraju, ale na poslední zápas jsem se dostala na kurt, i když to nebylo moc dobrý," zkritizovala se za porážku 1:6, 3:6 s Italkou Pennettaovou, při níž zaskočila za Rusku Makarovovou.

Bulharský pobyt však Plíškové nečekaně pomohl i v adaptaci na pražské prostředí patnáctitisícové haly. „Tam totiž byla aréna snad ještě větší." I když kulisa se Češce moc nelíbila. „Nebyli tam skoro žádní diváci, což bylo docela zajímavý."

Nervozitu necítí

Mezi ostřílenými fedcupovými bojovnicemi Kvitovou a Šafářovou si Plíšková nepřipadá nepatřičně. „Necítím se nepříjemně, nebo nervózně. Jasně, je to jiné než na turnajích, ale myslím, že si zvyknu. Ještě tak jeden den a už to bude dobrý," ujišťovala nejmladší členka týmu v pondělí odpoledne.

V tu chvíli už měla za sebou úvodní exkurzi po O2 Areně. „Ukázali jsme Karolíně, kudy se chodí do haly a představili lidi, které neznala," popisoval mluvčí týmu Karel Tejkal první podání ruky s masérem Pavlem Kováčem a doktorem Vlastimilem Voráčkem. „Už všechno vím," usmála se Plíšková.

I když má za sebou v tomto roce porci 83 dvouher a 40 deblů, nějaké síly prý v sobě ještě najde. „Vrátila jsem se ze Sofie v sobotu, o víkendu jsem měla volno a v pondělí šla poprvé na trénink. Jsem už trošku unavená, ale ten poslední týden ještě zvládnu," tvrdila česká kometa.

Který tým vyhraje letos finále Fed Cupu?
Česko
90 %
Německo
10 %
Celkem hlasovalo 13288 čtenářů.

Reklama