Hlavní obsah

Plíšková si finále Fed Cupu nezahraje. Boj s Německem začne Kvitová

Aktualizováno

Rébus kolem nominace českých tenistek na finále Fed Cupu proti Německu byl vyřešen. Kapitán Petr Pála podle očekávání vsadil na zkušenost a vedle Petry Kvitové a Lucie Šafářové zařadil do týmu deblistky Lucii Hradeckou s Andreou Hlaváčkovou. Do nominace se tak nevešla Karolína Plíšková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Petra Kvitová (vlevo) a Angelique Kerberová z Německa během losování finále Fed Cupu na Staroměstské radnici v Praze.

Článek
Fotogalerie

Slavnostní los na Staroměstské radnici obstaral pražský primátor Tomáš Hudeček, jenž jako první z poháru vytáhl jméno dvojnásobné wimbledonské šampiónky Petry Kvitové. Ta celý finálový duel v sobotu v O2 areně od 13 hodin zahájí proti německé dvojce Andree Petkovicové, s níž má zatím zápornou bilanci 3:4.

"Bude to pro mě opravdu těžký zápas. Nic dopředu neočekávám, ale budu na sobotu dobře připravená," vzkázala před soubojem s nejlepší českou tenistkou Petkovicová.

Po nich nastoupí Lucie Šafářová proti německé jedničce Angelique Kerberové, která na profesionálním okruhu slavila vítězství v dosud jediném vzájemném zápase.

V neděli se ve vzájemném souboji utkají jedničky a dvojky obou týmů. Do případné rozhodující čtyřhry by kapitán Petr Pála s největší pravděpodobností nasadil stříbrné medailistky z olympiády v Londýně Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou.

„Bude to na krev, ale věřím, že se na konci budeme radovat my. Může rozhodnout srdce, které má tým veliké, což jsme mohli vidět v předchozích zápasech. Věřím, že tam holky nechají úplně všechno," nepochybuje kapitán Pála, jehož tým požene ve vyprodané hale 13 tisíc fanoušků.

Program finále:
ČR - Německo (Praha, O2 arena, tvrdý povrch):
Sobota (13:00):
Kvitová (4. v pořadí dvouhry WTA) - Petkovicová (14.)
Šafářová (17.) - Kerberová (10.).
Neděle (13:00):
Kvitová - Kerberová
Šafářová - Petkovicová
Hlaváčková (15. čtyřhra WTA), Hradecká (22.) - Lisická (72.), Görgesová (40.).

Reklama

Související témata: