Hlavní obsah

VIDEO: Kvitová a spol. slavily triumf ve Fed Cupu až do rána. Fanouškům poslaly vzkaz

Dlouhá a vydařená oslava zakončila nedělní triumf českých tenistek ve finále Fed Cupu. Společně s Petrou Kvitovou a spol. si ji prý užily i reprezentantky poraženého Německa, které po oficiální společné večeři nakonec rovněž dorazily do baru v centru Prahy. České tenistky vyhrály týmovou soutěž potřetí za poslední čtyři roky, oslavy si ale užily stejně jako v předešlých letech.

České tenistky poslaly fanouškům vzkaz.Video: Facebook českého fedcupového týmu

 
Článek
Fotogalerie

"Euforie tady pořád je. Vyhrát finále, navíc doma, je něco, co se neopakuje často. Nám se to povedlo podruhé a je to pořád hrozně vzácné," řekla Kvitová novinářům na pondělním setkání, které bylo spojené s fotografováním s cennou trofejí u Karlova mostu.

"Ideálnější místo by se ani nenašlo, jsme rády, že tady můžeme být a budeme mít krásnou fotku s Pražským hradem za zády," uvedla čtvrtá žena světového žebříčku.

Tenistky se, stejně jako tenisté po triumfu v Davisově poháru, v minulosti na stejném místě již fotily. I proto mělo vše spád. "Ty to snad držíš v ruce poprvé?" smála se Kvitová kapitánovi Petru Pálovi, když jej fotografové dirigovali, jak si má stoupnout a jak držet pohár v ruce.

Společně s Kvitovou, Lucií Šafářovou, Lucií Hradeckou a Andreou Hlaváčkovou si oslavy i focení užily také Karolína Plíšková a Klára Koukalová, které ve finále nebyly oficiálními členkami týmu.

Na oslavu dorazily i Němky

"Bylo to fajn, super," pousmál při dotazu na oslavy Pála, který se v neděli odpoledne bál, že oslavy budou vzhledem k únavě tenistek krátké. "Vydrželi jsme ale dlouho," přiznal. "Bylo to až do rána. Na mě to byl velký výkon, že jsem vydržela tak dlouho s holkama," smála se Kvitová.

Žádné velké zklamání prý nebylo vidět ani na Němkách, které za českými tenistkami do baru dorazily. "Už na večeři se ptaly, kam jdeme, a pak za námi přišel celý jejich tým. Míchaly se tam české, německé a anglické songy, takže se tancovalo na všechno. I společně," uvedla Kvitová, která se nyní chystá na dovolenou.

"Mám dva týdny volna a někam bych chtěla jet. Jen ještě nevím s kým a kam. Je to otevřené. Ráda bych ale do tepla," dodala nejlepší česká tenistka současnosti, jejíž přítel hokejista Radek Meidl hraje v Polsku.

Vyhrají české tenistky Fed Cup i v příštím roce?
Ano
86,2 %
Ne
13,8 %
Celkem hlasovalo 14121 čtenářů.

Reklama

Související témata: