Hlavní obsah

Kvitová znovu útočí na cenu pro nejlepší tenistku roku WTA. K titulu jí mohou pomoct i fanoušci

Londýn

Podruhé v kariéře letos vybojovala titul ve Wimbledonu, potřetí se radovala z triumfu ve Fed Cupu, navíc přidala dvě turnajová vítězství, a tak není divu, že se Petra Kvitová objevila v šestičlenné nominaci na nejlepší tenistku roku v anketě WTA.

Foto: Petr Horník, Právo

Petra Kvitová se znovu uchází o titul Tenistka roku WTA.

Článek

Vedle Kvitové v nominaci figuruje také světová jednička Serena Williamsová, dále Simona Halepová, Maria Šarapovová, Ana Ivanovičová a také Číňanka Li Na, která už na podzim ukončila profesionální kariéru.

Letos poprvé mohou o vítězce, která bude oznámena 21. listopadu, spolurozhodovat také fanoušci prostřednictvím hlasování na oficiálních stránkách WTA.

Kvitová už jednou v kariéře titul pro nejlepší tenistku roku získala po životní sezóně 2011, v níž mimo jiné vyhrála Wimbledon, Turnaj mistryň a Fed Cup a jen těsně jí unikla pozice světové jedničky.

Letos jsou její šance na zisk ocenění asi přeci jen o něco nižší. „Pro Petru Kvitovou měl rok 2014 dvě poloviny. Až triumf v posvátném All England Clubu vdechl život do sezóny, která už pro ni začínala vyznívat do ztracena. Povzbuzena fantastickým tažením ve Wimbledonu následně posbírala tituly v New Havenu a Wu-chanu, ve finále v Pekingu pak skončila na raketě Marie Šarapovové," hodnotí rok Petry Kvitové oficiální stránky WTA.

Ve hře o výroční ocenění je také jiná česká tenistka Karolína Plíšková, která je spolu s dalšími čtyřmi tenistkami v nominaci na cenu pro hráčku, jež zaznamenala v této sezóně největší zlepšení.

Vyhraje Petra Kvitová anketu o nejlepší tenistku roku 2014?
Ano
38,7 %
Ne
61,3 %
Celkem hlasovalo 9560 čtenářů.

Reklama

Související témata: