Hlavní obsah

Rozkol před finále Davis Cupu? Wawrinku naštvala Federerova žena Mirka, píší v Anglii

Prahnou po premiérovém zisku Davisova poháru v historii, pár dnů před očekávaným finále proti Francii ale zřejmě nejsou vztahy ve švýcarském týmu zrovna růžové. Hlavní hvězdy Roger Federer a Stan Wawrinka, které se střetly v mimořádně dramatickém semifinále Turnaje mistrů, si právě v Londýně měly podle britských médií co vyříkávat.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Tenista Roger Federer se chystá oznámit fanouškům v Londýně, že do finále Turnaje mistrů nenastoupí.

Článek

Seriózní list The Telegraph přinesl informaci, že Wawrinku, jenž ve zmíněném semifinále promarnil čtyři mečboly a nakonec krajanovi podlehl, naštvala Federerova manželka Mirka. Na Wawrinku měla z hráčské lóže pokřikovat předtím, než šel podávat ve třetím setu za stavu 5:4 na vítězství.

Poražený semifinalista si na chování členů Federerovy lóže stěžoval, nicméně do médií odmítl situaci rozebírat. „Na konci třetího setu jste vypadal hodně naštvaně na někoho, kdo na vás mluvil těsně před začátkem výměn. Můžete vysvětlit, co se stalo?" dostal přímou otázku od novinářů. „Nic moc, opravdu nic zvláštního. Byl to vypjatý zápas, a to není nikdy jednoduché," bagatelizoval spor Wawrinka.

McEnroe: Tohle neprospělo situaci

Podle The Telegraph si oba hráči bezprostředně po utkání v šatně pořádně od plic vyříkali svá stanoviska, a nešlo zrovna o přátelskou debatu. Ostřejší výměnu názorů potvrdil i komentátor ESPN a bývalá velká hvězda John McEnroe.

Světová dvojka v důsledku zranění zad musela vzdát nedělní finále proti Novaku Djokovičovi. „Po sobotním semifinále se v šatně cosi událo. Měli spolu dlouhou debatu, která se táhla do noci. Nemyslím si, že to prospělo situaci," řekl McEnroe.

Podle něj bude mít teď kapitán švýcarského týmu Severin Lüthi co dělat, aby navodil v týmu pozitivní atmosféru. Ten musí ale také řešit zdravotní stav Rogera Federera. "Teď je zotavení to nejdůležitější. Pojedu do Lille a udělám vše pro to, abych se adaptoval a dal dohromady. Doufám, že v úterý nebo ve středu se vrátím na kurt," řekl Federer oficiálním stránkám švýcarského tenisového svazu.

Federer s Wawrinkou spolu vyhráli zlato ve čtyřhře na olympiádě v Pekingu a o víkendu by rádi vybojovali pro svoji zemi poprvé v historii slavnou Salátovou mísu, která ještě v bohaté Federerově sbírce chybí.

Kdo vyhraje letošní ročník Davisova poháru?
Francie
31,2 %
Švýcarsko
68,8 %
Celkem hlasovalo 13840 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner