Hlavní obsah

Berdych porazil Čiliče a po boku Sereny Williamsové vyhrál i mix. Slammers mají druhou výhru

Znovu za výrazného přispění Tomáše Berdycha si tenisté výběru Singapore Slammers připsali druhou výhru v exhibiční soutěži International Premier Tennis League. Slammers dnes v Singapuru porazili celek UEA Royals 27:25 na gamy a Berdych získal potřebné body výhrami ve smíšené čtyřhře spolu se světovou jedničkou Serenou Williamsovou i ve dvouhře nad Marinem Čiličem.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Česká jednička Tomáš Berdych.

Článek

Nově složený pár Berdych, Williamsová porazil v mixu Nenada Zimonjiče a Kristinu Mladenovicovou 6:4. Ve dvouhře pak Berdych, i za pomoci rad někdejšího prvního hráče světa Andreho Agassiho, zvládl skvěle koncovku duelu s Čiličem. Za stavu 4:4 odvrátil dva brejkboly a vzápětí čistou hrou připravil soupeře o podání a vyhrál 6:4, čímž dal svému týmu náskok tří her.

V závěrečné čtyřhře sice Nick Kyrgios a Lleyton Hewitt prohráli se Zimonjičem a Čiličem 5:6, ale uhájili celkovou výhru Slammers.

Soutěž má za sebou dva turnaje a v čele jsou Micromax Indian Aces se čtyřmi výhrami a dvěma porážkami. Slammers jsou zatím poslední, čtvrtí, na kontě mají ze šesti zápasů dvě výhry. Nyní se tenisový "cirkus" přesune do indického Dillí, kde se bude hrát 6. až 8. prosince, a série vyvrcholí v Dubaji od 11. do 13. prosince.

Reklama