Hlavní obsah

Kvitová porazila v tenisové extralize Hradeckou

Prostějov
Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová se poprvé od triumfu ve Fed Cupu objevila v soutěžním utkání a vyhrála. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu dnes zdolala v české extralize smíšených družstev v dresu Agrofertu Prostějov bez problémů Lucii Hradeckou z pražského I. ČLTK 6:1 a 6:2. Prostějov nakonec vyhrál až po boji 5:4 na zápasy.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová

Článek

Čtyřiadvacetiletá Kvitová hrála naposledy začátkem listopadu, kdy dvěma body ve finále proti Německu pomohla Češkám znovu získat fedcupovou trofej. Pak odpočívala v Dubaji a nabírala fyzičku s novým kondičním trenérem Alexem Stoberem.

Vedení Prostějova Kvitová zvýšila na 3:0. Před světovou čtyřkou své zápasy vyhráli její kolegové v týmu Klára Koukalová a Fin Jarkko Nieminen. V dalších dvouhrách ale nečekaně prohráli prostějovští Jiří Veselý (s Janem Mertlem) a Lukáš Rosol (se Slovákem Miloslavem Mečířem). Vítězný pátý bod favorita tak získali až ve čtyřhře Nieminen s Norbertem Gombošem.

Prostějov obhajuje titul, který získal šestkrát v řadě a celkově již třináctkrát. V očekávaném finále by měl v pátek v jeho sestavě nastoupit i Tomáš Berdych. K účasti v pátečním finále musí Prostějov po I. ČLTK porazit ve čtvrtek i Liberec.

Ve druhé semifinálové skupině extraligy v Přerově se postarala o překvapení domácí Barbora Krejčíková (173. v pořadí WTA). Svěřenkyně Jany Novotné porazila 23. hráčku světa Karolínu Plíškovou ze Sparty Praha 4:6, 6:4 a 6:3. Přerov nakonec porazil Spartu 5:1. Třetím týmem ve skupině je výběr Miltenu.

Tenisová extraliga družstev - semifinálové skupiny:
Skupina Prostějov: TK Agrofert Prostějov - I. ČLTK Praha 5:4.
Skupina Přerov: TK Precheza Přerov - TK Sparta Praha 5:1.

Reklama

Související témata:
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240424T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240424T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík