Hlavní obsah

Tenisté Prostějova vyhráli posedmé za sebou extraligu družstev

Prostějov

Tenisté Prostějova vyhráli posedmé za sebou extraligu smíšených družstev. V dnešním finále porazil domácí Agrofert i za přispění českých jedniček Petry Kvitové a Tomáše Berdycha tým Přerova 5:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Finský tenista Jarkko Nieminen pomohl Prostějovu k extraligovému titulu.

Článek

Přerov porazili favorizovaní prostějovští tenisté ve finále potřetí za sebou a celkově triumfovali v extralize počtrnácté. Vedle Kvitové a Berdycha se o titul zasloužili Tereza Smitková, Jarkko Nieminen, Norbert Gomboš a Jiří Veselý.

"Snadné to nebylo. Mohli jsme prohrát ve skupině s ČLTK, což by bylo velké překvapení, tam to rozhodoval jeden dva míče, ale to je tenis. Druhé utkání ve skupině a finále už jsme vyhráli docela hladce," řekl kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil.

Wimbledonská vítězka Kvitová nastoupila na úvod finále proti Barboře Krejčíkové. V prvním setu sice vedla 3:0, ale sadu proti svěřenkyni Jany Novotné zachránila až ve zkrácené hře. "Začala jsem dobře, ale pak jsem trošku zvadla. Přestala jsem hrát svoji hru a začala jsem kazit. V tie breaku to byly nervy, ale ve druhém setu jsem se uklidnila," řekla Kvitová. Druhému setu už dominovala a vyhrála jasně 6:1.

Berdych přidal pátý, vítězný bod týmu. Poprvé pod dohledem nového kouče Daniela Vallverdua zdolal Němce Jana-Lennarda Struffa (59. v žebříčku ATP) 6:4 a 6:2. "Na konci jsem se ptal kapitána, jestli už je konec. Říkal, že jo, tak to bylo příjemný. Snažil jsem se z toho dostat, co nejvíc to šlo, a takový zápas se hodí," řekl Berdych.

Finále tenisové extraligy smíšených družstev v Prostějově:
Agrofert Prostějov - Precheza Přerov 5:1
Kvitová - Krejčíková 7:6 (7:5), 6:1
Gomboš (SR) - Lojda 6:4, 6:3
Smitková - Voráčová 4:6, 6:4, 6:2
Nieminen (Fin.) - Pütz (Něm.) 4:6, 6:0, 6:4
Veselý - Copil (Rum.) skreč Veselý
Berdych - Struff (Něm.) 6:4, 6:2

Reklama

Související témata: