Hlavní obsah

Berdych - Ferrer 6:3, 6:7, 6:2Berdych zahájil sezónu vítězstvím, v Thajsku postoupil do finále

Hua Hin

Tomáš Berdych odstartoval sezónu vítězně. Na Nový rok zdolal na exhibičním tenisovém turnaji v thajském letovisku Hua Hin Španěla Davida Ferrera 6:3, 6:7, 6:2 a postoupil do finále. V něm se sedmý hráč světa v pátek utká s Kanaďanem Milosem Raonicem.

Foto: Česká sportovní / Pavel Lebeda

Tomáš Berdych

Článek

Zatímco Berdych měl v úvodním kole volno a mohl s přítelkyní Ester v klidu oslavit Silvestra, Ferrer sehrál ve středu třísetový duel s Francouzem Richardem Gasquetem.

První zápas v sezóně, na kterou se chystal pod vedením nového kouče Daniela Vallverdua, začal Berdych dobře a úvodní set vyhrál. Ve vyrovnané druhé sadě prohrál jasně tie break 1:7, ale třetí set mu opět vyšel lépe. Světové desítce, s níž má v soutěžních zápasech nepříznivou bilanci 5:7, prorazil podání a ujal se vedení 3:2. Znovu vzal Ferrerovi servis na 5:2 a následně při svém podání zakončil utkání esem.

"Doufám, že tenhle turnaj bude dobrou přípravou na sezónu a správně mě naladí na Australian Open," řekl Berdych před turnajem, jehož vítěz obdrží 40 000 dolarů. Za každý vyhraný zápas navíc tenisté dostanou 10 000 dolarů.

Berdychův finálový soupeř Raonic si dnes poradil s Italem Fabiem Fogninim dvakrát 6:3. Osmému hráči světa může český tenista oplatit loňskou porážku ve finále turnaje v thajské metropoli Bangkoku. S Raonicem se na okruhu ATP dosud utkal čtyřikrát a zvítězil jen jednou.

Reklama

Související témata: