Hlavní obsah

Wimbledonská šampiónka Kvitová vstoupí do tenisové sezóny proti Číňance Jing-Jing Tuan

Šen-čen

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová začne sezónu zápasem s Číňankou Jing-Jing Tuan. Světová tenisová čtyřka se se 119. hráčkou žebříčku WTA utká v 1. kole turnaje v Šen-čenu.

Foto: Petr Horník, Právo

Petra Kvitová získala s dalšími českými tenistkami třetí triumf ve Fed Cupu za poslední čtyři roky.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Kvitová v čínském městě oslavila příchod roku 2015. Chodila i do posilovny a s trenérem Davidem Kotyzou hrála na kurtu. "Začíná nový rok a přicházejí nové výzvy. Chci ukázat, na čem jsem pracovala v přípravě. Chci hrát svůj nejlepší tenis, zlepšovat se a mít vyrovnanější výsledky na grandslamech. Když tohle zvládnu, tak bych ráda jednou byla i jedničkou," citoval českou hvězdu server WTA Tour.

V Šen-Čenu si Kvitová zkusila výrobu tradičních čínských chuťovek a zahrála si s dětmi. Stala se totiž nově ambasadorkou charitativní organizace Rigth to Play, která pomáhá dětem sportovat. "Dostala jsem se do fáze kariéry, v které bych měla začít vracet zpět, co mi sport dal. Takovou příležitost by mělo mít každé dítě," řekla Kvitová.

Spolu s Kvitovou, která je v Šen-čenu turnajovou dvojkou, se v hlavní soutěži představí také další české tenistky Klára Koukalová, Tereza Smitková a Kateřina Siniaková. Roli nejvýše nasazené hráčky bude plnit Rumunka Simona Halepová.

Reklama

Související témata: