Hlavní obsah

Nedala jsem jí šanci, zářila Šafářová po drtivé výhře nad světovou sedmičkou v Hopmanově poháru

Perth
Aktualizováno

Nedala jsem ji šanci, zářila Šafářová po výhře nad světovou sedmičkou Parádně odstartovali čeští tenisté letošní Hopman Cup v australském Perthu. Lucie Šafářová hned na úvod turnaje porazila světovou sedmičku Eugenii Bouchardovou z Kanady překvapivě snadno 6:0, 6:4. Přitom na začátku to vůbec nevypadalo, že to bude jednoznačná záležitost.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Lucie Šafářová a Adam Pavlásek se radují po proměněném mečbolu ve smíšené čtyřhře v souboji Hopmanova poháru proti Kanaďanům.

Článek
Fotogalerie

Česká hráčka začala utkání svým podáním, jenže rychle prohrávala 0:40. Pak se ale nevídaně rozjela a kanadské hvězdičce nadělila v prvním setu „kanára“. „Dobře jsem servírovala, sedlo mi to a dostávala jsem ji pod tlak. V prvním setu jsem ji nedala moc šancí,“ řekla Šafářová po zápase exkluzivně Sport.cz

Ve druhé sadě vedla už 4:1, ale Bouchardová zlepšila podání a přesnější údery po lajnách. Občas zaútočila na o sedm let starší soupeřku i na síti a za stavu 3:5 sebrala Šafářové podání. „Ve druhém setu se mi trochu nedařilo první podání, ale snažila jsem se být trpělivá a to se mi nakonec i vyplatilo,“ komentovala to česká tenistka.

Bouchardová měla šanci vrátit se do zápasu za stavu 4:5 při svém podání, jenže dvakrát zahrála míč totálně mimo kurt a Šafářová proměnila hned svůj první mečbol. „Skvělý začátek. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na místní horko, ale postupně se moje hra zlepšovala.“

Každý den není posvícení, poznala Kanaďanka

V pátek měla Bouchardová mítink s novináři na molu u řeky, kde v letních šatech rozdávala úsměvy a sebevědomí. V neděli před polednem už ji tolik do smíchu nebylo. Na rozdíl od Šafářové, která si po odchodu z kurtu v zákulisí plácla s Adamem Pavláskem připravujícím se na svůj zápas s Pospisilem. „Tak a teď je to na tobě,“ usmála se na svého parťáka.

Původně měla v Perthu hrát s Radkem Štěpánkem, kterému ale nakonec účast překazilo zranění nohy. „Samozřejmě mne mrzí, že Radek nemohl přijet. Ale naštěstí měl Adam čas a teď bude na něm, jak se toho zhostí,“ řekla Sport.cz Šafářová. „Já Hopman Cup miluju, zvláště zápasy mixu. Hrát za svou zemi je pro mne vždy něco speciálního.“

Zatímco před pár dny ještě zažila chladné počasí v Česku, v Perthu ji přivítalo teploty nad 35 stupňů. „Pořád si ještě trochu zvykám na místní podnebí. Dnes to byl vlastně první den, kdy jsem si připadala lépe,“ přiznala tenistka, jenž do Austrálie přiletěla těsně před koncem roku.

„Nový rok už jsme oslavili v Perthu. Bydlíme v hotelu u řeky, tak jsme zašli na večeři a pak se podívat na ohňostroj. Bylo to hezké.“ Zato během Vánoc nechyběla u rodinného stolu doma. „Svátky jsem trávila s rodinou, chtěla jsem si to pořádně užít. Sestra má dvě malé holčičky, takže se všechno točilo hlavně kolem nich,“ smála se úspěšná česká tenistka.

Postoupí Lucie Šafářová s Adamem Pavláskem do finále Hopmanova poháru?
Ano, a celý turnaj také vyhrají.
31,5 %
Ano, ale jejich cesta skončí těsně pod vrcholem.
39,8 %
Ne, vypadnou už ve skupině.
28,7 %
Celkem hlasovalo 5459 čtenářů.

Reklama