Hlavní obsah

Česko - Itálie 3:0Českým tenistům se na Hopmanově poháru daří. Po vítězství nad Itálií budou bojovat o finále

Perth

Čeští tenisté slaví na Hopmanově poháru v Perthu další vítězství. Ve skupině A porazili Itálii 3:0 a ve čtvrtek se utkají s Američany o postup do finále. Lucie Šafářová potvrdila výtečnou formu, když na úvod porazila Flavii Pennettaovou 7:5 a 6:3. O druhý bod se postaral Adam Pavlásek, který překvapivě zdolal Fabia Fogniniho 3:6, 7:5 a 6:1. Závěrečnou smíšenou čtyřhru, do níž místo zdravotně indisponovaného Fogniniho nastoupil Australan Benjamin Mitchell, Češi vyhráli 8:6.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Adam Pavlásek a Lucie Šafářové slaví na Hopmanově poháru druhé vítězství. V Perthu zdolali Itálii.

Článek
Fotogalerie

Šafářová s Pavláskem mají ve skupině A jako jediný tým na kontě dvě výhry. Ve čtvrtek budou hrát o účast ve finále proti celku USA, za který nastoupí světová jednička Serena Williamsová a John Isner. Američané dnes nečekaně prohráli s Kanadou. Williamsová podlehla Eugenii Bouchardové jednoznačně 2:6, 1:6 a Isner následně nestačil na Vaska Pospisila.

Rozjetá Šafářová po výhře nad Kanaďankou Eugenií Bouchardovou neztratila set ani proti Pennettaové a vyhrála za hodinu a čtyřiadvacet minut. V Perthu tak navazuje na loňskou sezónu zakončenou triumfem s českým týmem ve Fed Cupu.

"Triumf ve Fed Cupu pro mě moc znamenal. Byla to třešnička na dortu po skvělé sezóně a doufám, že se v ideálním případě letos dostanu do světové desítky," řekla aktuálně světová šestnáctka Šafářová na stránkách turnaje.

Dvacetiletý Pavlásek dosáhl životního výsledku. Až 239. hráč světa, který ještě nehrál turnaj okruhu ATP a převážně startuje na challengerech, zdolal světovou devatenáctku Fogniniho. Přidal tak druhý český bod a smíšená čtyřhra už jen určila konečný výsledek.

Šafářová s Pavláskem zdolali Kanadu a Itálii a mají ve skupině A na kontě dvě výhry. Ve čtvrtek si to rozdají o finále proti USA, za které nastoupí světová jednička Serena Williamsová a John Isner. O titul si z Čechů naposledy zahráli Tomáš Berdych s Petrou Kvitovou, kteří soutěž v roce 2012 vyhráli.

Tenisový Hopmanův pohár smíšených dvojic v Perthu (tvrdý povrch):
Skupina A:
ČR - Itálie 3:0
Šafářová - Pennettaová 7:5, 6:3
Pavlásek - Fognini 3:6, 7:5, 6:1
Šafářová, Pavlásek - Pennettaová, Mitchell (It./Austr.) 8:6
Kanada - USA 2:1
Bouchardová - S. Williamsová 6:2, 6:1
Pospisil - Isner 6:3, 7:6 (7:4)
Bouchardová, Pospisil - S. Williamsová, Isner 3:6, 5:7
1.ČR25:12
2.USA24:21
3.Kanada23:31
4.Itálie20:60
Porazí čeští tenisté na Hopmanově poháru i USA?
Ano
43,7 %
Ne
56,3 %
Celkem hlasovalo 6384 čtenářů.

Reklama