Hlavní obsah

Murray se chystá v Perthu na pláž a vyznal se z obdivu k Radwaňské

Perth

Britský tenista Andy Murray zatím plní svou roli jedné z největších hvězd Hopman Cupu na jedničku. Poté, co si v pondělí na vlastní kůži vyzkoušel pekelné australské teplo na venkovním tréninku, porazil na kurtech v Perth Areně postupně Francouze Benoita Paireho i Jerzyho Janowicze z Polska. Šestý hráč světového žebříčku a vítěz Wimbledonu baví australské diváky.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Britský tenista Andy Murray na tréninku.

Článek
Fotogalerie

Při zápase s Janowiczem to vypadalo, že máte stále potíže s levým ramenem...

Pořád to trochu bolí. Hlavně po ránu, když vstanu a snažím se rozhýbat. Ale zlepšuje se to, místní horko tomu dost pomáhá. V Abú Dhabí jsem podstoupil rentgen a nic vážného by to být nemělo.

Dá se tomu ještě nějak pomoci, nebo to zkrátka jen potřebuje čas?

Doufejme, že se to bude postupně lepšit. Ve čtvrtek nehrajeme, tak po ranním tréninku vyrazíme na jednu z místních pláží. Slyšel jsem, že pláže tady jsou opravdu hodně hezké, tak je vyzkoušíme, pokud tedy nebude moc velké horko.

To jste si užil v pondělí při vašem prvním tréninku. V Perthu bylo tehdy přes 40 stupňů.

V takovém prostředí obvykle cítíte velké horko, ale v Austrálii je to trochu odlišné. Alespoň tady v Perthu je pořád větrno, takže jsou ty vysoké teploty snesitelnější. Ale hrát v takovém extrémním horku je samozřejmě těžké - brzy máte sucho v krku a vzduch okolo je těžký, hůř se pak soustředíte na samotnou hru.

Na tréninku byl vaším parťákem neznámý muž, nový člen týmu?

Ne ne, to je profesionální hráč Ben Mitchell. Je tady pro případ, že by se někdo zranil. Zkoušel jsem s ním na tréninku pár věcí a je opravdu dobrý, myslím že by mohl na Australian Open vyhrát juniorku.

Na tréninku byla pochopitelně vaše trenérka Amélie Mauresmová a v hledišti sedává vaše matka Judy. Ale kde je snoubenka Kim?

Momentálně je hostem na svatbě společně se svojí maminkou, proto tu není se mnou. Má teď důležitější starosti než sledovat můj tenis. (úsměv)

Dnes jste si zahrál v mixu proti Radwaňské a s polským týmem jste prohráli. Pořád platí, že je to vaše oblíbená hráčka na okruhu?

Ano, líbí se mi její styl hry. Sledovat ji je velká zábava - je velmi talentovaná a umí skvěle všechny údery. Je jiná než většina tenistek včetně Sereny nebo Šarapovové, které jsou velké a silné a hrají hodně agresivně. Agnieszka je menší postavy a nemá takovou sílu, ale přesto si umí nalézt svou cestu, jak vyhrávat zápasy. Využívá všechny úhly kurtu a mění údery do míčku, předvádí fantastický tenis.

To jsou velká slova obdivu, nezapomeňte na vaši týmovou partnerku Heather Watsonovou...

Heather je samozřejmě také mou nejoblíbenější tenistkou (směje se). Doufejme, že se nám tu podaří ještě uhrát nějaké body a užijeme si na kurtu spoustu zábavy.

Pokud chcete do finále, budete muset v pátek porazit Austrálii. Jak jste reagoval na změny v domácím týmu?

Je to legrační. Původně měl hrát Kyrgios, pak ho nahradil Ebden a nakonec bude hrát Matosevic... To se někdy stává. S Mattem Ebdenem jsem strávil trochu času při společných trénincích v Miami a před pár dny jsme spolu mluvili o tom, jak si v Perthu zahrajeme a všechno je jinak. Ale Matosevic bude kvalitní náhrada.

Porazí britští tenisté na Hopmanově poháru Polsko?
Ano
68,4 %
Ne
31,6 %
Celkem hlasovalo 776 čtenářů.

Reklama