Hlavní obsah

Del Potro se po krátkém návratu na kurty odhlásil z Australian Open

Melbourne

Argentinský tenista Juan Martín del Potro se po krátkém návratu po operaci zápěstí odhlásil z Australian Open. Bývalý šampión US Open odehrál v tomto týdnu tři zápasy v Sydney, ale ruka ještě není natolik v pořádku, aby mohl absolvovat i grandslam. V pavouku ho proti Jerzymu Janowiczovi z Polska nahradí japonský hráč z kvalifikace Hiroki Morija.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Juan Martín del Potro během duelu s Kazachem Kukuškinem na turnaji v Sydney.

Článek

Šestadvacetiletý Del Potro v minulé sezóně absolvoval jen čtyři turnaje, v březnu šel s levým zápěstím na operaci a na kurty se nedostal jedenáct měsíců. „Není to nic nového, nic dramatického, ale nechci ohrozit zbytek sezóny i kariéry. Musím být zkrátka trpělivý," řekl Argentinec den před startem Australian Open.

V Sydney porazil Ukrajince Sergeje Stachovského i Itala Fabia Fogniniho, světovou osmnáctku. Ve čtvrtfinále ho zastavil Kazach Michail Kukuškin. Po příletu do Melbourne zkoušel trénovat, ale bolest ho přinutila už po pár minutách skončit. „Na případný pětisetový zápas ještě nejsem připravený. Snad budu moci ještě někdy hrát bez bolestí," přál si vítěz 18 turnajů ATP a bronzový medailista z olympiády v Londýně.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová