Hlavní obsah

Nemůžu tomu uvěřit, jásala nad šokující výhrou Hradecká. Ivanovičová cítí obrovské zklamání

Melbourne

O první velký šok na grandslamovém Australian Open se postarala česká tenistka Lucie Hradecká. Vyřazení světové pětky Any Ivanovičové po setech 1:6, 6:3 a 6:2 sama nemohla uvěřit. Není divu, že když přišla v Melbourne mezi novináře, byla samý úsměv.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Hradecká leží na kurtu během zápasu s Anou Ivanovičovou.

Článek
Fotogalerie

„No jasně, jsem šťastná. Stále nemohu uvěřit, že je to pravda. Možná až za pár hodin si opravdu uvědomím, že jsem tady v Austrálii ve druhém kole a že jsem porazila Anu," dělila se o své dojmy až 142. hráčka světa.

Devětadvacetiletá rodačka z Prahy potřetí v kariéře porazila hráčku elitní světové pětky. V první sadě ale rodícímu se překvapení vůbec nic nenasvědčovalo. Česká reprezentantka v ní nevyhrála ani jedno své podání, s nímž se v úvodu utkání hodně trápila.

Už to nemohlo být horší

„V prvním setu jsem byla dost nervózní. Pochopitelně. Měla jsem pocit, že ten kurt je hrozně veliký, pořádně jsem nebyla schopná dát míček do hřiště. Když jsem šla na podání ve druhé sadě, říkala jsem si: OK, teď už to nemůže být horší. Pojď bojovat o každý bod a uvidí se, co z toho bude," popsala obrat v Rod Laver Areně.

Na rozdíl od své soupeřky se Hradecká musela do prvního kola probít z kvalifikace, což pro ni možná trochu paradoxně byla výhoda. „Určitě mi ty tři zápasy v kvalifikaci pomohly. Člověk pak v prvním kole trochu lépe cítí míček i kurt. I když s Anou na tom velkém stadiónu to pro mě stejně bylo něco nového," potvrdila česká tenistka.

Po senzačním postupu se ve druhém kole utká se Slovinkou Polonou Hercogovou, s níž vyhrála jediný vzájemný zápas na okruhu WTA. „Já teď ale vůbec nepřemýšlím nad dalším zápasem. Budu hrát až ve středu, takže zítra na to budu mít dost času," mávla rukou.

Velké rozčarování z nečekané porážky naopak prožívala bývalá světová jednička Ivanovičová, která označuje areál v Melbourne za svůj druhý domov. „Je to opravdu velké zklamání. Je to to asi to nejhorší, co se mohlo stát," smutnila Srbka.

„Nemohla jsem dnes pořádně najít rytmus. Ale nedá se nic dělat. Sezóna teprve začíná. Musím na některých věcech zapracovat a trochu změnit přístup k těmto turnajům," dodala.

Reklama

Související témata: