Hlavní obsah

Berdych se ve středu na Australian Open utká s Melzerem, hrát bude dalších pět Čechů

Hned šest českých tenistů čeká ve středu zápas druhého kola na úvodním grandslamovém turnaji sezóny Australian Open. Sedmý nasazený Tomáš Berdych se střetne s nevyzpytatelným Rakušanem Jürgenem Melzerem, s nímž má český tenista bilanci 3:2 na zápasy. O postup se na kurtech v Melbourne pokusí také Karolína Plíšková, Lukáš Rosol, Lucie Hradecká, Klára Koukalová a Kateřina Siniaková.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Tomáš Berdych se raduje z vítězství nad Kolumbijcem Alejandrem Fallou a postupu do druhého kola Australian Open.

Článek

S Melzerem se Berdych na Australian Open střetl i před dvěma lety, tehdy manželovi někdejší české tenistky Ivety Benešové nepovolil ani set. Vzájemná bilance je poměrně vyrovnaná, český tenista vede 3:2, Melzer, 108. hráč světového žebříčku, ale naposledy zvítězil v roce 2007.

Roli favoritky se pokusí potvrdit také Karolína Plíšková. Nedávná finalistka turnaje v Sydney, kde nestačila až na Petru Kvitovou, sehraje zápas s Francouzkou Oceane Dodinovou, tenistkou druhé stovky žebříčku. Osmadvacátý nasazený Lukáš Rosol se na kurtu číslo 7. střetne s Izraelcem Dudi Selou, s nímž se na okruhu ATP střetl jen jednou v loňském roce a z postupu se radoval Rosolův sok.

Proti Slovince Poloně Hercogové se postaví překvapivá postupující z prvního kola Lucie Hradecká, která si vyšlápla na někdejší světovou jedničku Anu Ivanovičovou. Na dvorci Margaret Court Arena odstartuje program Klára Koukalová zápasem s Němkou Julií Görgesovou. Kateřina Siniaková se střetne s Rumunkou Irinou-Cameliou Beguovou, kterou nedávno ve třech setech porazila v čínském Šen-čenu.

Středeční program (začátky v 1:00 SEČ):
Rod Laver Arena: Vinciová (It.) - Makarovová (10-Rus.), Panovová (Rus.) Šarapovová (2-Rus.), Bolelli (It.) - Federer (2-Švýc.), 9:00 Smyczek (USA) - Nadal (3-Šp.), Gajdošová (Austr.) - Halepová (3-Rum.).
Margaret Court Arena: Koukalová (ČR) - Görgesová (Něm.), Murray (6-Brit.) - Matosevic (Austr.), Erraniová (14-It.) - Solerová (Šp.), 9:00 Bouchardová (7-Kan.) - Bertensová (Niz.), Kohlschreiber (22-Něm.) - Tomic (Austr.).
Hisense Arena: Rybáriková (SR) - Pcheng Šuaj (21-Čína), Kar. Plíšková (22-ČR) - Dodinová (Fr.), Lacko (SR) - Dimitrov (10-Bulh.), Groth - Kokkinakis (oba Austr.).
Kurt č. 3: Berdych (7-ČR) - Melzer (Rak.)
Kurt č. 7, 4. zápas: Rosol (28-ČR) - Sela (Izr.).
Kurt č. 12, 2. zápas: Hradecká (ČR) - Hercogová (Slovin.).
Kurt č. 13: Siniaková (ČR) - Beguová (Rum.).

Reklama