Hlavní obsah

Berdych chce další výhry. Zásnuby musel kvůli počasí odkládat, teď si ale pochvaluje pohodu

Melbourne

Bez ztráty setu pokračuje na Australian Open nejlepší český tenista Tomáš Berdych, jenž se probojoval do třetího kola přes bývalého hráče Top 10 Jürgena Melzera (7:6, 6:2, 6:2). Po utkání si opět postěžoval na těžké podmínky, ale zároveň se podělil s novináři o svoji aktuální životní pohodu a podrobnosti ze zásnub.

Foto: Brandon Malone, Reuters

Vítězné gesto Tomáše Berdycha.

Článek
Fotogalerie

Především v první sadě mu kladl rakouský veterán, s nímž měl před utkáním bilanci 3:2, tuhý odpor. „Celý zápas nebyl vůbec jednoduchý. Podmínky byly i dnes dost těžké. On hrál navíc dost chytře, měl dobrý herní plán. Po prvním setu jsem ale přišel na to, jak na něj hrát. A i když jsem ztrácel podání, dokázal jsem vždy sadu otočit a předvést dobrý tenis," pochvalovala si aktuální světová sedmička.

I přesto, že povolil soupeři brejky, považuje rodák z Valašského Meziříčí servis stále za svojí hlavní zbraň. „Samozřejmě to vždy může být lepší, ale v kritických chvílích jsem schopen si servisem pomoct. Takže celkově myslím, že to jde dobrým směrem, obzvlášť při druhém podání, což je jedna z věcí, na níž pracujeme," prozradil.

Český tenista se zatím veze na vítězné vlně. Na konci minulého roku udělal hned několik zásadních rozhodnutí. A věří, že mu prospívají. Kromě angažování nového kouče Daniela Vallverdua se stihl i zasnoubit se svojí partnerkou Ester Sátorovou.

Soukromí sladil s tenisem

Obrázky z jeho zásnub v úterý obletěly takřka celý svět, nicméně šlo již o několik týdnů staré snímky, protože o ruku žádal český tenista během dovolené po minulé sezóně.

„Věc jsem sice oznámil včera, ale už je to celkem stará záležitost z minulého roku. Ale jasně, cítím se skvěle. Všechno se daří. Jak víte, udělal jsem změny i ve svém týmu. Zatím to funguje. Už tady mám dvě výhry a těším se, že půjdu dál a ještě nějaké přidám," věří devětadvacetiletý hráč, jenž ve třetím kole narazí na Srba Viktora Troického.

Neodmítl ani všetečný dotaz na to, jak zásnubní akt proběhl. „Bylo to jednoduché, jak se to normálně dělá. Po sezóně jsme byli na dovolené. Měl jsem nějaký plán, jak na to, jenže tři dny bylo docela blbé počasí, takže nebylo možné plán využít. Pak se ale udělalo hezky, takže po večeři na pláži se to stalo," svěřil se.

Nová životní situace mu podle jeho slov pomáhá jak v soukromí, tak na kurtu. „Obojí se celkem dobře doplňuje. Jsem rád, že mám skvělý osobní život, který můžu kombinovat s tím tenisovým. Vím, že ať se stane cokoliv při tenisu nebo kolem mé kariéry, můžu přijít domů a popovídat s mojí partnerkou prakticky o čemkoliv. Můžeme probrat jiné věci a kompletně se odstřihnout od tenisu, což je pro mě nejlepší způsob jak relaxovat," dodal Berdych.

Získá Tomáš Berdych v této sezóně grandslamový titul?
Ano
38,7 %
Ne
61,3 %
Celkem hlasovalo 10857 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články