Hlavní obsah

Kvitová v Melbourne válí a jde na Keysovou. Hraje trochu jako Venus Williamsová, říká o příští soupeřce

Melbourne

Loni ve Wimbledonu jí povolila jen dvě hry, v Melbourne Parku to tak hladké vítězství nebylo, přesto mohla být tenistka Petra Kvitová spokojená. Po setech 6:2, 6:2 postoupila přes Němku Monu Barthelovou do třetího kola Australian Open a na úvodním grandslamu sezóny může nadále snít o titulu.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Petra Kvitová vrací míček v zápase s Monou Barthelovou ve 2. kole Australian Open.

Článek
Fotogalerie

Světová čtyřka Kvitová ukázala divákům v náročných klimatických podmínkách skvělou fyzickou kondici. Po dlouhých výměnách nepůsobila vyčerpaně. Spolupráce s novým kondičním koučem Alexem Stoberem jí evidentně pomáhá, přes panující vysoké teploty v Melbourne se v Hisense Areně velmi dobře pohybovala.

"Z předpovědi jsem měla trochu obavy, ale nic jsem (trenérovi) neříkala. Někde v sobě jsem tušila, že jsem připravena lépe než dříve a dokážu se s tím lépe vyrovnat," přiznala rodačka z Fulneku v pozápasovém rozhovoru.

Do obtížné situace se dostala v šestém gamu druhého setu. Čelila v něm pěti brejkbolům, ztrátu vlastního servisu ale zažehnala. Poté ještě musela absolvovat game při podání soupeřky, než si konečně dopřála odpočinku na lavičce.

O osmifinále s Keysovou

"Cítila jsem se po tom dlouhém gamu unaveně, ale pořád to bylo dobré. Podobnými stavy jsem si prošla v přípravě a věděla jsem, že jsem schopna hrát dál, i když to samozřejmě není snadné," řekla dvojnásobná wimbledonská šampiónka na oficiálních internetových stránkách turnaje.

Českou jedničku, která na letošním Australian Open zatím neztratila ani set, vyzve v boji o osmifinále Američanka Madison Keysová. Poslední vzájemné střetnutí obou hráček se uskutečnilo předloni na tvrdém povrchu v Tokiu a Kvitová vyhrála dvakrát 6:2. Tentokrát očekává těžší duel.

"Teď je lepší hráčkou. Tvrdě podává a jde do toho. Hraje možná trochu jako Venus (Williamsová). Na to se musím připravit a sama dobře podávat i returnovat," naznačila Kvitová recept k úspěchu.

Porazí Petra Kvitová ve třetím kole Australian Open Američanku Madison Keysovou?
Ano
92,6 %
Ne
7,4 %
Celkem hlasovalo 4847 čtenářů.

Reklama

Související témata: