Hlavní obsah

Na Záhlavovou-Strýcovou se po roce znovu řítí Azarenková

Melbourne

Na Melbourne nedají dopustit. Obě tu získaly zlomové zážitky a ve čtvrtém vzájemném zápase kariéry si je budou chtít připomenout. Dvojnásobná vítězka grandslamové juniorky Barbora Záhlavová-Strýcová ve 3. kole potká šampiónku tenisového Australian Open 2012 a 2013 Viktorii Azarenkovou.

Foto: Issei Kato, Reuters

Barbora Záhlavová-Strýcová na Australian Open

Článek

O kolo dřív si spolu zahrály i loni. Češka se ale pořádně kousla až ve druhé sadě, jenže na běloruskou divu to nestačilo. Ostatně proti Azarenkové ještě nikdy neuhrála ani set.

„Ale to mi nevadí, na top hráčky já si věřím," vykládala Strýcová, které se tato mantra vyplatila loni ve Wimbledonu při výhře nad druhou hráčkou WTA Číňankou Li Na a naposled v Sydney v duelu se světovou osmičkou Wozniackou.

Dánku s polskými kořeny teď ve druhém kole porazila také Azarenková a ukázala, že to s návratem na výsluní myslí opravdu vážně. Loni totiž po čtvrtfinálové porážce v Austrálii odehrála pouhá dvě kola v Indian Wells a tři měsíce pak léčila zranění nohy. Propadla se na 44. místo světového žebříčku, Strýcová je o 23 míst výš.

Sebevědomí české válečnice v posledních měsících značně narostlo. Její tenis dokáže nalomit i velké favoritky, kterým dělá problém neortodoxní a za každého stavu nesmírně bojovný styl.

Dám do toho všechno, slibuje česká tenistka

Ve Wimbledonu s ním Záhlavová-Strýcová došla dokonce až do čtvrtfinále, na US Open poté trápila tři sety kanadskou hvězdičku Bouchardovou a ve třetím kole je pro změnu i v Melbourne. Prožívá tak své patrně nejlepší tenisové období.

Azarenková ještě navíc není v úplné top formě, v Brisbane třeba prohrála s Karolínou Plíškovou. „Těším se na ten adrenalin, dám do toho všechno," slibovala česká tenistka, že si na bývalou světovou jedničku klidně vyšlápne.

Ve druhém kole se nenechala tchajwanskou soupeřkou Kchaj-Čchen Čchang dotlačit do třetí sady a zápas zavčas utnula, aby nepřišla o drahocenné síly, které v australském parnu rychle ubývají. Záhlavové-Strýcové se ale všechna dřina, kterou podstupuje s francouzským koučem Jeromem Adamecem, vyplácí. „Práce se daří, já ale spíš koukám jen na ten příští zápas," tvrdila momentální česká čtyřka.

Její jméno na pozápasové tiskovce s Azarenkovou vůbec nepadlo, a tak by nebylo od věci ukázat běloruské soupeřce tradiční porci zavilosti kombinovanou se sebevědomím. Prostě koktejl, jaký poslední dobou ráda míchá právě Záhlavová-Strýcová.

Postoupí Barbora Záhlavová-Strýcová do osmifinále Australian Open?
Ano.
65,2 %
Ne.
34,8 %
Celkem hlasovalo 1973 čtenářů.

Reklama

Související témata: